Geert Zagers

‘Zo maak je een Eén-programma over de Rode Duivels’

Geert Zagers Journalist bij Knack Focus

Met deze handleiding maak je in een handomdraai, net zoals Ben Crabbé, zelf een programma als Wereldkampioenen.

1. Kijk elke week naar Extra Time, merk op hoe dat altijd over hetzelfde gaat en krijg de aha-erlebnis ‘Wat als we nu exact hetzelfde op Eén doen maar dan met minder voetbalkennis?’

2. Gebruik geen redactie. Kies in plaats daarvan een populaire Rode Duivel en spendeer vijf minuten aan het opsommen van alles wat je over die Rode Duivel weet. Is het Eden Hazard, dan volstaat ‘Hamburger’, ‘Kan goed dribbelen’ en ‘Jong vader geworden’. Is het Dries Mertens, dan moet je niet verder zoeken dan ‘Klein’, ‘Op late leeftijd doorgebroken’ en ‘Populair, toch? Heeft die ook geen bekend lief of zo?

Zo maak je een Eu0026#xE9;n-programma over de Rode Duivels

3. Stel je gasten samen. Eén gast neem je van de lijst ‘Willekeurige voetbalanalisten’. Eén gast neem je van de lijst ‘Willekeurige BV’s die vlot praten en naar het schijnt al eens een voetbalmatch gezien hebben’. Eén gast neem je van de lijst ‘Imke Courtois‘. Kan een van de drie gasten niet, neem dan iemand van de lijst ‘Willekeurige Hollanders uit de voetbalwereld’. Hollanders praten altijd sappig.

4. Vraag een volstrekt willekeurig Leuvens restaurant als locatie te fungeren. Laat een drone één keer over de stad vliegen voor een nachtelijk skylineshot dat je twaalf keer per aflevering kunt recycleren. Omdat het voor Eén is en breder moet gaan dan voetbal, gebruik je best ook intermezzoshots van eten dat klaargemaakt wordt. Iedereen houdt van eten.

5. Nog tijd te vullen? Vat voor elk blokje het gesprek dat in het blokje gaat volgen samen in een dertig seconden durende teasercompilatie. Ja, dat is exact wat je gasten minder dan een minuut later gaan zeggen, maar dat maakt niet uit, want het gaat over de Rode Duivels.

6. Proficiat, u hebt net vijf afleveringen van Wereldkampioenen gemaakt.

Partner Content