Xavier Taveirne wint De Slimste Mens ter Wereld

© VRT

Taveirne haalde het in de finale van Goedele Wachters en volgt zo Gilles Van Bouwel op. Dalilla Hermans werd derde.

Dalilla Hermans, schrijfster en Charlie-journaliste, was voor de finale de beste speelster van het vijftiende seizoen van De Slimste Mens ter Wereld en kwam dus nieuw binnen in de finale, nadat ze het eerder in het seizoen negen afleveringen had volgehouden. In die slotaflevering nam ze het op tegen twee VRT-journalisten, De zevende dag-host Xavier Taveirne en nieuwsanker Goedele Wachters.

Wachters nam de beste start en bouwde in de eerste twee rondes een bescheiden voorsprong uit, die ze in de puzzelronde behield. Na een zware fotoronde, waarin Wachters het lastig had om ‘roddelberichten’ over historische figuren te erkennen, nam Taveirne de leiding over. In een moeilijke filmpjesronde scoorde hij stevig met een vraag over de vliegtuigcrash in het Schotse Lockerbie. Daardoor begon hij als leider aan de laatste rechte lijn en viel Hermans net voor het ultieme finalespel af.

In die eindstrijd speelde Goedele Wachters haar achterstand snel weg in een op quizgebied hoogstaande finale. Taveirne won uiteindelijk het pleit door ‘Lissabon’ te zeggen in een vraag over Herman De Coninck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content