Wim Willaert en Vermist genomineerd voor Gouden Panda’s in China

Frank en zijn Julita. © VRT

Acteur Wim Willaert, voor zijn rol als Frank Welvaert in de één-serie Eigen kweek, en het zesde seizoen van de Vermist zijn genomineerd voor een Gouden Panda op het Sichuan TV Festival in het Chinese Chengdu.

In de categorie van Beste Acteur in TV Drama moet Wim Willaert het onder andere opnemen tegen Guy Pearce (als Jack Irish in Dead Point) die we nog kennen als Mike uit de Australische soap Buren, en James Nesbitt voor zijn rol in het met Vlaanderen gecoproduceerde The Missing, dat bij ons op één liep. Deze van origine Britse reeks haalde ook een nominatie in de categorie voor Beste Fotografie.

Het zesde seizoen van Vermist is genomineerd voor de Speciale Juryprijs. De Vlaamse serie is de enige genomineerde televisiereeks die niet uit Azië afkomstig is. Drie concurrenten komen uit China, en één uit Zuid-Korea.

Het Sichuan TV Festival (6-8 november) kent zijn 13e editie. De organisatoren ontvingen meer dan 5.000 inzendingen uit 77 landen en regio’s. Een internationale jury kiest de winnaars uit de genomineerden.

Zowel Eigen kweek als Vermist zijn producties van Eyeworks Film & TV Drama. Czar.tv is de Vlaamse coproducent van The Missing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content