Waarom Tony de Tijger erotische berichten op zijn Twitterprofiel krijgt

© Kellogg's
Jozefien Wouters Freelancejournaliste

De Twitteraccount van Tony de Tijger werd verwijderd nadat hij werd bedolven onder obscene tweets en fanart van zijn geslachtsdelen.

DE FEITEN

Waarom Tony de Tijger erotische berichten op zijn Twitterprofiel krijgt

Tony de Tijger is sinds 1952 de getekende mascotte van Kellogg’s Frosted Flakes, bij ons bekend als Frosties. Met zijn rode zakdoek rond de nek, oranje vacht en de catchphrase ‘They’re grrreat’ behoort hij tot het collectieve ontbijtgranengeheugen. Tot voor kort zat de tijger zelfs op Twitter, om de band met zijn menselijke fans te versterken. Maar afgelopen zomer ontdekten twitteraars dat zijn account @realtonytiger verwijderd en alle content naar @frosted-flakes verhuisd was. Volgens Kellogg’s om meer te focussen op merknieuws. Bullshit, als u het ons vraagt. Naar de echte reden is het namelijk niet ver zoeken: Tony de Tijger is al jaren het slachtoffer van seksuele intimidatie.

Waarom Tony de Tijger erotische berichten op zijn Twitterprofiel krijgt

Wanneer dat precies begonnen is, is onduidelijk, maar de Twitteraccount van Tony was opvallend obsceen. Hij ontving continu tweets als ‘fill me up with your frosted flakes, daddy’ en ‘I don’t need your flakes, I just want your delicious love, your milk and sweet frosting in my mouth’. Er werd erotische, corny fanfiction geschreven met Tony in de hoofdrol. Verbazend specifieke tekeningen van Tony’s geslachtsdelen werden en masse gemaakt, meestal met de tijger masturberend in een ontbijtkom. In 2016 zag Tony zich genoodzaakt om zijn volgers aan te manen alles ‘ gr-r-reat en familievriendelijk’ te houden. Wie zich niet kon inhouden, werd geblokkeerd. Ene Alex Boivin werd zelfs van Twitter gegooid nadat hij op een tweet met ‘Ik zou die tijger neuken’ had gereageerd.

Deels was die obsessie een rare, uit de hand gelopen grap waar het internet mee aan de haal ging. Voor een deel van de furry-gemeenschap – furries zijn mensen met een bijzondere interesse in antropomorfe dieren – was het meer dan dat. Zo blijkt Tony de Tijger voor velen een seksuele fantasie te zijn. Hoe dan ook werd de seksualisering van de cornflakesheld zo problematisch dat er geen ander optie was dan de Twitteraccount te verwijderen. Zelfs een getekende tijger heeft zijn grenzen. Stop dus met Tony De Tijger porno te sturen. (Nooit gedacht dat we die zin ooit zouden schrijven.)

Waarom Tony de Tijger erotische berichten op zijn Twitterprofiel krijgt


DE TRIVIA

  • Nadat Tony zijn ongenoegen had geuit, namen furries hun toevlucht tot andere mascottes. Bij Chester Cheetah (die van Cheetos) hadden ze meer geluk. Die ontving hen met open armen en flirtte wél vrolijk terug.
  • Op de Twitteraccount @Real_Tony_Tiger vindt u een gewillige, zij het fake versie van Tony. Daar geeft hij onder meer tips voor een killer body: ‘Deze tijger heeft zijn genen mee, maar een gebalanceerd dieet, voldoende cardio en gewichtheffen do the trrrick!’
  • Volgens een onderzoek van Vice ligt het aan de verhoudingen van zijn torso. Tony heeft een belachelijk perfecte 2.0-schouder-heupratio. Weinig mannen van vlees en bloed kunnen daaraan tippen.
  • Afgelopen juni outte Tony zich nog als lgbtq-supporter. Kellogg’s postte een filmpje waarin hij te zien is met een regenboogsjaaltje. Het was onduidelijk of dat een coming-out was.
  • In bepaalde gemeenschappen is een rode zakdoek trouwens codetaal voor ‘vuistneuken’. Dat zegt veel over Axl Rose.
Waarom Tony de Tijger erotische berichten op zijn Twitterprofiel krijgt

Partner Content