Vrouwen betichten Morgan Freeman van seksuele intimidatie

Morgan Freeman © Reuters

Verschillende vrouwen hebben Oscarwinnaar Morgan Freeman (80) beschuldigd van seksuele intimidatie. De acteur heeft zich inmiddels verontschuldigd.

Volgens CNN gaat het om acht vrouwen, die de Amerikaanse Hollywoodacteur betichten van intimidatie op de filmset en omgeving. Andere vrouwen beweren dat ze ongepast gedrag van Freeman hadden meegemaakt tijdens filmopnames of in andere situaties.

Een productieassistente zei dat Freeman vaak seksueel suggestieve gebaren en opmerkingen maakte tijdens het draaien van Going in Style, een komedie uit 2015 met naast Freeman ook Michael Caine en Alan Arkin in de hoofdrol. Freeman zou naar verluidt ook geprobeerd hebben haar rok op te tillen met de vraag of ze ondergoed droeg.

Volgens verschillende vrouwen zou de acteur ook vaak ongepaste opmerkingen hebben gemaakt over hun figuur.

De Afro-Amerikaanse acteur heeft zich inmiddels verontschuldigd. ‘Iedereen die mij kent of met me heeft samengewerkt, weet dat ik niemand opzettelijk overstuur of ongemakkelijk wilde maken. Ik bied mijn excuses aan iedereen aan die zich ongemakkelijk of niet gerespecteerd voelde. Dit was nooit mijn bedoeling’, schreef Freeman in een excuusbrief.

Tachtig jaar

De ster uit films als ‘Driving Miss Daisy’, ‘The Shawshank Redemption’, ‘Unforgiven’ en ‘Million Dollar Baby’ staat op 80-jarige leeftijd nog geregeld voor de camera.

De vader van vier kinderen, die ook overgrootvader is, heeft twee huwelijken achter de rug. In 2008 scheidde hij na 24 jaar huwelijk van zijn tweede vrouw Myrna.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content