Vrouwelijke Van Helsing-televisieserie in de maak

Van Helsing (2004) © Universal Pictures

Abraham Van Helsing, de Nederlandse vampierjager-professor en aartsvijand van Dracula in het gelijknamige boek van Bram Stoker uit 1897 krijgt een eigen serie. Deze keer niet geleid door de professor zelf, maar door zijn dochter Vanessa Van Helsing. Vanessa wordt in een nieuwe serie geconfronteerd met een apocalyptische samenleving waarin vampiers de bloederige plak zwaaien.

Meer dan tien jaar geleden vroeg Universal Studios aan Hugh Jackman om de befaamde monstermoordenaar Van Helsing te vertolken in een gelijknamige film geregisseerd door Stephen Sommers (bedenker van The Mummy-films). Het resultaat was een middelmatige actiefilm met fantasie-elementen waarin zowel het monster van Frankenstein en Dracula hun opwachting maken bij de vampierslachter. De film kreeg heel wat negatieve kritieken te verduren, maar deed het wel goed in de box-office.

Dat fantasy razend populair is bij het kijkpubliek, hebben ze bij Syfy ook door. Syfy is een dochter tv-zender van NBC-Universal en zendt voornamelijk sciencefictionseries en -films uit zoals Haven, Defiance en Ghost Hunters. De zender plant nu een Van Helsing-serie in samenwerking met screenwriter Neil LaBute, waarin niemand minder dan een vrouw de vampiermoordenaar zal spelen. En niet zomaar een vrouw: het betreft de dochter van Professor Van Helsing, Vanessa Helsing. Ze wordt enkele jaren vooruit in de tijd gestuurd en is daar getuige van een maatschappij die helemaal onder controle is van vampiers, waarop zij een mysterieuze invloed heeft.

“Ik zie er ongelooflijk hard naar uit om samen te werken met Syfy en Nomadic Pictures om een unieke actieserie te ontwikkelen die de visies over cliché-vampiers aan diggelen zal slaan. We zullen onbekend gebied verkennen met deze nieuwe serie”, vertelde Neil Labute in een officiële aankondiging. Labute zal voor het nieuwe tv-project samenwerken met Simon Barry, Evan Tyler, Dave Brown en vele anderen.

De serie zal 13 afleveringen bevatten van een uur lang; de productie start volgend jaar. Van Helsing-fans niet getreurd: distributeur Dynamic Television zorgt ervoor dat de serie een internationale release krijgt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content