Vlaanderen neemt afscheid van Gaston Berghmans

© Belga

Vrijdagvoormiddag hebben honderden mensen de uitvaartplechtigheid van de overleden komiek Gaston Berghmans bijgewoond. Onder hen prins Laurent en verschillende komieken en acteurs. Will Tura zong ‘Ik mis je zo’.

Al uren op voorhand waren fans en sympathisanten van de zaterdagochtend op 90-jarige leeftijd overleden komiek afgekomen om de plechtigheid bij te wonen of een laatste groet te brengen bij de urne, die vooraf in een portaal stond opgesteld.

De afscheidsplechtigheid in de volle kerk werd geleid door priester Rudi Mannaerts. Onder de aanwezigen zijn heel wat bekenden, zoals prins Laurent en Antwerps burgemeester Bart De Wever, geflankeerd door een aantal schepenen. Ook heel wat collega’s van Gaston kwamen af, zoals Els Dottermans, Marilou Mermans, Luc Caals, Mike Verdrengh en Bart Verbeeck.

Ook BV’s als Jean-Marie Pfaff en Carl Huybrechts brachten hulde. Will Tura zong een lied tijdens de plechtigheid. Er waren getuigenissen van onder meer komiek Steven Goegebuer. Voor wie niet meer mee binnen kon, was buiten een groot scherm opgesteld. Enkele honderden mensen volgen de viering van daaruit.

Zaterdag neemt de familie van Gaston aan zee afscheid van hem. Zijn urne wordt in het zeewater neergelaten.

Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content