VIER pakt uit met nieuwe en vertrouwde programma’s met als speerpunt De Mol

© GF

Het langverwachte vierde seizoen van “De Mol” moet het speerpunt worden van het voorjaar van VIER. De commerciële zender pakt ook uit met liefst 16 lokale producties, waaronder een pak nieuwe reeksen. VIJF komt met een nieuw seizoen van “Temptation Island”.

Over de nieuwe reeks van “De Mol” is de voorbije weken en maanden uitvoerig bericht. Voor de liefhebbers is het niet lang meer aftellen: op maandag 1 februari om 20.35 uur gaat de reeks van start op VIER. Gilles De Coster trok met tien onbekende Vlamingen naar Argentinië. De kandidaten kunnen 100.000 euro winnen, maar een van hen is een saboteur (de mol) die de opdrachten probeert te doen mislukken.

VIER pakt ook uit met een archiefprogramma. In “’t Is Gebeurd” duikt Thomas Hughte, bekend van “De Ideale Wereld” en als onlinereporter bij “De Slimste Mens”, in de beeldgeschiedenis van VT4, VIER en Woestijnvis. Hij toont fragmenten van tal van programma’s, gaande van “In de Gloria” tot “Man Bijt Hond” en van “Mediamadammen” tot “Datecafé”.

Ook Martin Heylen maakt opnieuw zijn opwachting op VIER. In de documentairereeks “Terug naar eigen Land” volgt hij zes bekende Vlamingen op hun reis naar enkele gevaarlijke uithoeken van de wereld. Margriet Hermans, Jean-Marie Dedecker en Ish Ait Hamou nemen de Afrikaroute, Bert Gabriëls, Zuhal Demir en Veroniek Dewinter volgen de route van het Midden-Oosten. Ze leven bijna een maand lang in de voetsporen van hedendaagse vluchtelingen die België proberen te bereiken.

In “De Bril van Martin” volgt Heylen het wel en wee in Sijsele, een West-Vlaams dorp waar 500 vluchtelingen worden opgevangen. De reportagemaker vraagt zich af wat dat betekent voor de lokale bevolking.

Voorts is er de nieuwe fictiereeks “Auwch! ” van Ben Segers en Axl Daeseleire en wordt stylist Jani Kazaltzis in “Jani Gaat” acht weken lang ondergedompeld in avonturen die mijlenver van zijn vertrouwde omgeving staan, zoals het leger.

Ook brengt VIER tal van nieuwe reeksen van vertrouwde programma’s, waaronder “De Pappenheimers”, “Komen Eten”, het zevende en allerlaatste seizoen van “Vermist”, “Topdokters” en “Achter de Rug”. Daarnaast zijn er de bekende buitenlandse series, waaronder “NCIS”, “Castle” en “The Blacklist”, en een stevige portie films.

Woensdag: VIJF-dag

VIJF zet dit voorjaar vooral in op woensdag. De commerciële zender wil zich opwerpen als “hét vrouwelijke alternatief”. Vanaf woensdag 3 februari gaan vier koppels in “Temptation Island” hun “ultieme relatietest” aan. De avonturen worden in goede banen geleid door Annelien Coorevits en Rick Brandsteder.

Nieuw is de realityreeks “Pink Ambition”, waarin vijf excentrieke en/of rijke vrouwen worden gevolgd. In maart brengt VIJF het gloednieuwe “Opgejaagd”, het humaninterestprogramma waarin Jan Kooijman vrouwen te hulp schiet die het slachtoffer zijn geworden van (cyber)stalking. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content