Video: nieuwe reeks ‘De slimste mens’ gelanceerd met retrosingle

© Woestijnvis/VIER

Erik Van Looy heeft met een videoclip het nieuwe seizoen van De slimste mens ter wereld voorgesteld. In ware jaren 50-stijl maakten hij en zijn juryleden het nummer Wie of wat? (wordt de slimste mens). In de jury zetelen dit jaar Philippe Geubels, Herman Brusselmans, Ruth Beeckmans, Jeroom en Bart Cannaerts.

In de videoclip neemt Luc Appermont, inclusief blonde pruik, de honneurs waar als presentator. Erik Van Looy is in het filmpje de frontman van Eric & The Fabulous Five, Bart Cannaerts is gitarist met dienst. Achter de drums herken je Herman Brusselmans, achter het keyboard Ruth Beeckmans. Tekenaar Jeroom is de man achter de saxofoon. Philippe Geubels is ten slotte bassist.

‘Ik hoop dat het de mensen nu eindelijk opvalt dat ik echt een ervaren bassist ben. Ik ben klaar voor mijn echte doorbraak. De clip opnemen was geweldig. Let zeker op het enthousiasme van Bart Cannaerts, een labrador is er niets tegen’, zegt Geubels over de clip.

‘Je moet al heel dom zijn om geen jurylid te kunnen zijn van De Slimste Mens’, relativeert Herman Brusselmans, ‘en je moet al een heel slechte drummer zijn om niet te kunnen meespelen in deze clip.’

Het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld begint op 12 oktober op VIER. Kim Clijsters, Stan Van Samang, Sven Ornelis, Kobe Ilsen, Bart Verhaeghe, Tom Coninx en Black Box Revelation-zanger Jan Paternoster komen al zeker langs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content