Video: bezoek het échte huis van The Simpsons in Nevada

© © Curbed

In deze video bezoek je de vergeten, maar levensechte replica van het huis waar The Simpsons in de gelijknamige televisiereeks in wonen.

In 1997 had Fox het idee om een wel heel originele promostunt op poten te zetten, aldus The AV-club. Ze dienden een bouwaanvraag in voor een levensechte replica van 742 Evergreen Terrace, het beroemde huis uit de tekenfilm The Simpsons. Bouwbedrjf KB Home wist het huis op bijna meticuleuze wijze te recreëren, zowel langs binnen als langs buiten en week enkel af van de tekenfilmversie om ervoor te zorgen dat het huis daadwerkelijk zou blijven staan.

Hoewel er verschillende stadjes met de naam Springfield zijn in Amerika, en er nog meer straten Evergreen Terrace heten, werd het huis toch neergepoot in 712 Red Bark Lane Henderson, Nevada. Bekijk hier foto’s van hoe het huis eruit zag.

Fox hield vervolgens een wedstrijd waarin kijkers het huis konden winnen, al had de winnaar blijkbaar geen zin om echt in het huis te gaan wonen en opteerde hij voor de geldprijs ter waarde van 75.000 dollar. Het Simpsons huis werd daarna een beetje aan zijn lot overgelaten en werd door makelaars “opgeknapt” om meer kopers aan te trekken: de oranje buitenmuren en roze binnenmuren werden overschilderd, Barts boomhut werd neergehaald en de schilderijen en het meeste van het meubilair werd vervangen.

De enige manier waarop je nog enigszins kan zien dat het huis afwijkt van de rest . Zo is de Springfield South Valley Ranch het enige huis in de buurt met een decoratieve schoorsteen en eveneens het enige eigendom in kilometers omtrek zonder Romaanse dakpannen.

Nu, bijna twintig jaar later, is het huis bijna vergeten. Tijd voor YouTuber Adam The Woo om een bezoekje aan deze eens zo levensechte kopie te brengen om te kijken wat er nog van rest.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content