Tweede seizoen Jessica Jones uitsluitend met vrouwelijke regisseurs

Marvel's Jessica Jones © -

Het tweede seizoen van de Marvelreeks Jessica Jones zal volledig door vrouwelijke regisseurs onder handen genomen worden, zo meldt The Verge.

Tijdens de Transforming Hollywood: Diversifying Entertainment conferentie van de Annenberg School for Communication and Journalism in Californië liet executive producer Melissa Rosenberg weten dat er voor het tweede seizoen van de serie Jessica Jones enkel beroep gedaan zal worden op vrouwelijke regisseurs.

Jessica Jones is één van Marvels sterkste vrouwelijke hoofdpersonages en het bijzonder duistere eerste seizoen zet seksueel en emotioneel misbruik in de kijker. Een focus op vrouwelijke regisseurs en medewerkers was sowieso al aan de orde, maar met het tweede seizoen (verwacht in 2018) wil Marvel dus echt een statement maken.

De serie is overigens niet de enige Marvel-productie waar de Amerikaanse uitgever inspanningen levert om genderongelijkheid recht te trekken: ook de Captain Marvel film (verwacht in 2019) zou de eerste film uit de franchise zijn die een vrouwelijke regisseur krijgt. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content