Tv-gezicht Gerty Christoffels overleden

© Belga

Oud-presentatrice Gerty Christoffels is maandag op 62-jarige leeftijd overleden. Ze was al een tijdje ziek.

‘Gerty Christoffels zal altijd verbonden blijven met de openbare omroep’, schrijft VRT op Facebook en Twitter. Christoffels begon in 1984 haar carrière bij de toenmalige BRT, waar ze vijf jaar Boeketje Vlaanderen presenteerde en vaak in het spelprogramma De Drie Wijzen zat. Midden jaren negentig stapte ze over naar de commerciële zender VTM.

Christoffels was meer dan 10 jaar lang één van de vaste gezichten van de zender. Ze presenteerde familieprogramma’s zoals De Surprise Show, Trouw Met Mij en haar talkshow Gerty.

‘Meer dan 10 jaar lang heeft Gerty de dag van heel wat Vlamingen gekleurd. We denken met veel warmte terug aan haar grote glimlach, haar unieke talent en de hartverwarmende programma’s die ze bij VTM heeft gemaakt’, zegt DPG Media.

Na haar televisiecarrière schreef Christoffels boeken en gaf ze mediatrainingen. In 2017 keerde ze nog een keer terug naar het scherm voor een speciale aflevering van De Drie Wijzen ten voordele van Kom op tegen Kanker. Een jaar later werd bij haar longkanker vastgesteld. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content