Tom Boonen en boysbands: dit is het voorjaar van VTM

The Band, een van de nieuwe programma's van VTM in 2017. © MEDIALAAN

De zender lanceert voor 2017 zeven nieuwe programma’s en nieuwe seizoenen van heel wat sterkhouders.

In Vilvoorde is woensdag de voorjaarsprogrammatie voorgesteld voor de radio- en tv-zenders van Medialaan. Het moederbedrijf van onder andere VTM heeft een actief 2016 achter de rug. Q-music en Joe kregen een grondige facelift, 2BE werd Q2 en het overgekochte Acht werd CAZ.

Aan het grootste prijsbeest van Medialaan verandert er nauwelijks wat. De vooravond blijft alvast onveranderd met De keuken van Sofie, De buurtpolitie, VTM NIEUWS en Familie. ‘Voor het eerst sinds heel lang hebben we een geweldige vooravond”, zegt programmadirecteur Ricus Jansegers.’

VTM kondigde zeven nieuwe programma’s aan.

  • Amigo’s: Fictiereeks, waarin vijf criminelen een restaurant openen na hun straf. Onder andere Jurgen Delnaet, Johny Voners, Wouter Hendrickx, Tom Van Bauwel en Kürt Rogiers spelen mee.
  • Boonen: Koen Wauters volgt Tom Boonen in het laatste seizoen van zijn carrière
  • Allemaal Chris: Chris Van den Durpel heeft zijn typetjes geüpdatet en er een paar nieuwe aan toegevoegd .
  • The Band: een talentenjacht in ware VTM-traditie, waarin wordt gezocht naar een nieuwe, Nederlandstalige boysband. Zoals bij K3 zoekt K3 is de publieksjury tijdens de audities doorslaggevend: enkel als zij worden bekoord, komen de kandidaten voor de jury, met onder andere Slongs Dievanongs en Kris Wauters te staan. Niels Destadsbader, Laura Tesoro en Jim Bakkum presenteren.
  • Groeten uit: An Lemmens stuurt bekende Vlamingen met hun gezin terug in de tijd, inclusief digitale detox
  • Het gezond verstand: camera’s draaien op de werkvloer en registreren wat mensen denken over de dagelijkse actualiteit, van Trump tot Kai-Mook.
  • Ligt er flan op de Mont Blanc: Niels Destadsbader, andermaal, maakt een winterse versie van Is er wifi in Tahiti?

Heel wat programma’s die het eerder al goed deden krijgen een nieuw seizoen, zoals The Voice Kids, Liefde voor muziek, Blind getrouwd – er kwamen al 2.000 inschrijvingen binnen – Alloo in de buitenlandse gevangenis en Tegen de sterren op.

Andere zenders

Eerder geraakte al bekend dat liftprogramma Peking Express terug zou keren op Q2. Verder brengt de zender veel series en Champions League. CAZ gaat door het elan van buitenlandse films, series en The Tonight Show met Jimmy Fallon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content