Tim Mielants regisseert aflevering van ‘X-Men’ spin-off reeks ‘Legion’

Tim Mielants op de set van 'Cordon'. © gf

Tim Mielants is begonnen met de opnames van een aflevering uit het eerste seizoen van Legion, een X-Men spin-off reeks van Noah Hawley – de schrijver en showrunner van onder meer Fargo. De opnames vinden plaats in Vancouver, Canada.

‘Legion’ is het verhaal van David Haller, een jongeman die worstelt met schizofrenie en regelmatig in psychiatrische instellingen verblijft. Daar verneemt hij van een medepatiënt dat zijn ingebeelde stemmen en visioenen weleens echt zouden kunnen zijn.

“Het is een enorme uitdaging”, vertelt Tim Mielants vanop de set in Vancouver aanhet Vlaams Audiovisueel Fonds, “omdat het een surrealistische reeks is die zijn weg zoekt in de diepe onderwereld van een schizofreen hoofdpersonage met superkrachten. Heerlijk!”

De reeks speelt zich af in het tijdperk dat voorafgaat aan de verhaallijnen die aan bod komen in de ‘X-Men’ filmfranchise: een moment waarop de wereld zich nog niet bewust is van de mutanten in haar midden. Haller, ook zo’n mutant, is de zoon van Professor Charles Xavier ofte Professor X, de oprichter en leider van de X-Men.

Het personage van Haller wordt gespeeld door ‘Downton Abbey’-acteur Dan Stevens die vergezeld wordt door onder andere Aubrey Plaza (‘Parks and Recreation’), Jean Smart (‘Fargo’, ’24’) en Rachel Keller, nog een bekend gezicht uit Fargo.

Het eerste seizoen van ‘Legion’ telt acht leveringen, waarvan Mielants er eentje inblikt, en wordt verwacht in 2017. De reeks wordt gemaakt in opdracht van het Amerikaanse netwerk FX dat de laatste jaren aan populariteit won dankzij het succes van eigen reeksen als onder meer ‘Nip/Tuck’, ‘The Shield’, ‘Sons of Anarchy’, ‘The Americans’ en vooral ‘Fargo’.

Legion werd geschreven door Noah Hawley, de scenarist en showrunner van ‘Fargo’ die daarnaast ook verschillende afleveringen van Bones schreef en mee produceerde. De pilootaflevering werd ondertussen al ingeblikt waarbij ook een eerste trailer gelanceerd werd.

Voor Tim Mielants is het niet zijn eerste avontuur op een buitenlandse filmset. Zo blikte hij eerder al twee afleveringen in van het tweede seizoen van de Frans-Britse reeks ‘The Tunnel: Sabotage’, en regisseerde hij ook het volledige derde seizoen van de BBC-topreeks ‘Peaky Blinders’. In eigen land leverde hij regiewerk voor onder meer ‘Code 37’, ‘Professor T.’ en ‘Cordon’. (VAF/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content