The Sopranos-ster Tony Sirico op 79-jarige leeftijd overleden

Tony Sirico © Getty

De Amerikaanse acteur Tony Sirico, vooral bekend van zijn rol als Paulie “Walnuts” Gualtieri in “The Sopranos”, is op 79-jarige leeftijd overleden. Dat hebben zijn familie en een voormalige collega vrijdagavond bekendgemaakt. De acteur was al een tijdje ziek.

Sirico speelde tientallen jaren kleine gastrollen in series en films voor hij in de jaren negentig gecast werd als de excentrieke en soms brutale Paulie, die uitgroeide tot een van de meeste memorabele personages van “The Sopranos”. 

“Het is met groot verdriet, maar met ongelofelijke trots, liefde en dierbare herinneringen, dat de familie van Gennaro Anthony “Tony” Siroco u op de hoogte wil brengen van zijn overlijden in de ochtend van 8 juli 2022″, aldus zijn familie in een verklaring op Facebook.  Een andere “Soprano”-ster, Michael Imperioli, zei “dat het pijn doet om te zeggen dat een dierbare vriend, collega en ‘partner in crime'” is overleden. “Tony was als niemand anders: hij was stoer en loyaal en ik ben kapot van verdriet”, schreef Imperioli op Instagram. 

Sirico werd in 1942 geboren in Brooklyn. Als tiener werd hij vaak gearresteerd, maar in de gevangenis kreeg hij het “comedy-virus” te pakken nadat hij een groep ex-gevangenen had zien optreden. In de jaren 70 speelde hij verschillende kleine rollen, vooral als gangster, in series als “Miami Vice” en “Kojak” en in maffiafilms als “Goodfellas” en “Mickey Blue Eyes”. Als vijftiger werd hij gecast in “The Sopranos”, de baanbrekende HBO-serie over de Italiaans-Amerikaanse maffia in New Jersey.

Lees ook: Vijf dingen om te weten over The Sopranos

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content