‘The Bridge’ krijgt vierde seizoen

© Reuters

De Zweeds-Deense crimireeks “The Bridge” krijgt een vierde seizoen. Dat heeft de Zweedse televisiezender SVT bekendgemaakt. De reeks rond de autistische politieagente Saga Norén (vertolkt door Sofia Helin) is een van de grootste Scandinavische tv-successen ooit.

In ons land brengt Canvas binnenkort het derde seizoen op het scherm, maar in Zweden en Denemarken wordt al uitgekeken naar het vierde. Liefhebbers moeten wel nog wat geduld uitoefenen, want de nieuwe reeks van acht afleveringen zal pas in 2018 op televisie te zien zijn.

“De verwachtingen zijn hoog en een nieuw seizoen is een grote uitdaging, maar wat ik al gezien heb, lost de verwachtingen in”, zegt SVT-dramaverantwoordelijke Christian Wikander. Het eerste seizoen van “The Bridge” (Bron/Broen in het Zweeds/Deens) begon in 2011 met de ontdekking van een lijk op de Öresundbrug, pal op de grens tussen Kopenhagen (Denemarken) en Malmö (Zweden).

De Zweedse Saga Norén van de politie van Malmö gaat op onderzoek met een collega uit Kopenhagen. De crimireeks is gemaakt voor de Zweedse zender SVT en de Deense zender DR, maar was ook te zien in meer dan 150 andere landen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content