Telenet ’trekt grenzen’ na omstreden aflevering ‘De Tafel van Vier’

De eerste aflevering van de nieuwe actuatalkshow van Gert Verhulst op Play4, De Tafel van Vier, blijft reacties uitlokken. Een week na de uitzending maakt Telenet, eigenaar van de zender, duidelijk dat het niet opgezet was met de aflevering, waarin het N-woord meermaals viel.

In een bericht op sociaalnetwerksite LinkedIn zegt Telenet dat wat in het programma gebeurde, ‘gewoon verkeerd’ was. ‘Laat ons daar heel duidelijk over zijn. Iedereen een stem geven. Het debat openen, zonder taboes. Daarvan zijn wij grote voorstander. Maar we trekken ook grenzen waar broodnodig’, klinkt het.

‘Een sereen debat kan slechts gevoerd worden in een veilige omgeving, met een verscheidenheid aan sprekers en meningen aan tafel. We veroordelen ook het gebruik van het n-woord ten zeerste en vinden het vreselijk dat dit vandaag nog kon gebeuren. Het zorgde ook binnen de Telenet-muren voor veel verontwaardiging. Het gebrek aan inzicht dat op het voorval volgde, toont bovenal aan dat er nog veel te leren is.’

Telenet zegt het debat na de uitzending ‘met open ogen en oren’ te hebben gevolgd. ‘We zijn de kritische stemmen dankbaar voor hun waardevolle inzichten en nemen hun feedback mee om ons beleid binnen de Telenet Group verder aan te scherpen.’

De omstreden aflevering inclusief het omstreden gesprek over ‘woke’, waarover de heisa ging, is ondertussen wel nog te herbekijken op het streamingplatform GoPlay van de zender.

Partner Content