Superheldenverhaal van ‘Game of Thrones’-auteur wordt tv-show

© Nick Briggs

Het einde van de populaire fantasyreeks Game of Thrones mag dan wel nabij zijn, auteur George R.R. Martin kan zich daarna alweer verheugen op een nieuwe tv-show, dit keer rond de door hem mee geschreven en samengestelde superheldenanthologie Wild Cards. Dat melden Variety en The Hollywood Reporter.

Wild Cards verhaalt over ‘een alternatieve werkelijkheid’ in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. In de VS post-WO II is het alienvirus Wild Card uitgebroken, dat het DNA van de mensen herschrijft. Sommigen – de zogenaamde Jokers – eindigen met misvormingen, anderen – de Aces – krijgen bovennatuurlijke krachten.

Momenteel bestaan er al 22 Wild Cards-boeken, waarvan het eerste in 1987 verscheen. Het volgende wordt deze maand nog verwacht. De reeks heeft al comics en role-playing-games geïnspireerd, en zal nu dus ook naar het kleine scherm komen.

‘De wereld van Wild Cards is even groot en uitgebreid als die van Marvel en DC, maar dan wel grauwer en realistischer’, aldus Martin. ‘De reeks beschikt over een grote waaier personages, met talloze bijrollen en hoofdrollen’.

Zelf zal Martin niet meewerken aan de tv-reeks – de rechten voor Wild Cards werden opgekocht door Universal, terwijl Martin onder contract ligt bij HBO. Wel neemt zijn rechterhand Melinda M. Snodgrass de rol van executive producer voor haar rekening.

(JVDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content