Recensie: Zo Zijn We Getrouwd

De opeenvolging van polonaises, Vlaamse schlagers en boerenleute in Zo Zijn We Getrouwd zorgde er niet voor dat we meteen een huwelijksaanzoek begonnen te plannen. .

Elke woensdag, VT4 *

Zo zijn we getrouwd is op zich weinig meer dan een variant op Komen Eten, de kookreeks die zo’n verrassend succes is op VT4: alleen draait het hier niet om vier amateurkoks die elkaars culinaire talent keuren, maar om vier bruidjes die elkaar huwelijksfeest bijwonen en daarna punten mogen geven.

Volgens de makers moest Zo zijn we getrouwd wel positievere tv worden dan Komen Eten, een ode aan de romantiek die kijkers zin zou geven om zelf in het huwelijksbootje te treden. Dat viel in de praktijk nogal tegen. We moeten toegeven dat we sowieso al wat afkerig staan tegenover trouwerijen, maar de opeenvolging van polonaises, Vlaamse schlagers en boerenleute uit de eerste aflevering zorgde er toch niet voor dat we meteen een huwelijksaanzoek begonnen te plannen.

Ook de romantiek was bij momenten ver te zoeken, omdat de beelden van glimmende bruidegommen en trotse ouders telkens onderbroken werden door het vaak kattige commentaar van de concurrentes, die duidelijk vooral met de hoofdprijs – een tiendaagse reis – in het achterhoofd zaten. Zo slaagde een jongedame erin het tafereeltje van een bruid die haar nieuwe man dolgelukkig in de armen vloog af te doen als een strategische spelletje om punten te scoren, want ‘ze wil duidelijk winnen’. Hartverwarmend was dat toch niet.

Stefaan Werbrouck

Wat vond u van Zo Zijn We Getrouwd? Laat het weten!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content