Recensie: Vrienden van De Veire

Vrienden van De Veire kan nog groeien, maar er zal heel hard aan gewerkt moeten worden.

Vrienden van De Veire

Elke zaterdag, één *

Marleen Merckx. Tanja Dexters. Phaedra Hoste. Tom Dice. Toen vorige week de eerste ‘guest list’ van Vrienden van De Veire uitlekte, zonk de moed ons in de schoenen. Ook al verwachten we niet dat een talkshow over showbizz direct de underground induikt , een beetje risico’s nemen zou toch wel mogen: die eerste line-up had echter ongeveer even veel weerhaakjes als een tennisbal. Toen Peter Van de Veire bij de start van het programma vlug over hét entertainmentnieuws van de week, de dood van Tony Corsari, fietste met enkele filmpjes en een verwijzing naar de terugblik vanavond op één, begonnen we helemaal het ergste te vrezen.

Desalniettemin bleven we kijken, en het niveau ging daarna lichtjes de hoogte in. Het item waarin drie experts kort het showbizznieuws overliepen, leverde alvast één goede grap op (David Galle die over de nieuwe vriend van Clara Cleymans opmerkte dat hij het als operadirecteur ‘ al gewoon was op Klara te zitten’) en het gesprekje met Marleen Merckx over het nieuwe seizoen van Thuis was draaglijk. Toen de belevenissen van haar personage in de soap zogezegd werden uitgelegd aan haar nieuwe hond, werd het zelfs amusant: oké, dat item was gebaseerd op een filmpje dat al een hele tijd de ronde doet op internet, maar het resultaat mocht er wezen.

Helaas ging het daarna bergafwaarts. Het gesprekje met Tom Dice leek vooral een alibi om zijn nieuwe vriendin, die in het publiek zat, in beeld te kunnen brengen, en het interview met Tanja Dexters en Evi Hanssen over Expeditie Robinson, was bij momenten ronduit pijnlijk – zoals toen Van de Veire aan Dexters vroeg of ze haar gezin gemist had op het eiland, er even aan voorbij gaand dat de jongedame net daarvoor had gezegd hoe moeilijk het was geweest om weg te zijn van haar kinderen. Over het gesprekje met de net 40 jaar geworden Phaedra Hoste kunnen we wel iets positiefs zeggen: het was kort.

Er zaten een paar goede ideeën in het programma (als Franse nieuwsploeg de mensen in Eeklo gaan vragen wat ze vonden van het succes van Tom Dice: het had iets kunnen worden) en toen Peter Van de Veire even loskwam van de strakke voorbereiding van de interviews en wat ironie durfde te gebruiken, kwam er toch een beetje leven in de brouwerij. Vrienden van De Veire kan dus nog groeien, maar er zal heel hard aan gewerkt moeten worden, en het gros van dat werk zal moeten gebeuren door iemand met een erg strenge hand.

Stefaan Werbrouck

Wat vond u van Vrienden van De Veire? Laat het weten!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content