Recensie: Mijn Man Kan Dat

Een scheutje Fear Factor, een snuifje Binnen De Minuut en een lepel Now or Never, eens schudden en hopla: daar is Mijn Man Kan Dat!

Elke maandag, VT4 (0)

Er is heel wat fout aan Mijn Man Kan Dat: dat worstensap de hoofdrol speelde in de allereerste proef bijvoorbeeld, of dat kandidaten ertoe aangezet worden om in ruil voor 10.000 euro een kleine veertig centimeter van hun haar te laten afknippen. Maar de grootste fout van het programma is eigenlijk dat het concept niet helemaal klopt.

Mijn Man Kan Dat wordt verkocht als een soort relatietest, waarin vrouwen moeten inschatten welke proeven hun man tot een goed einde kan brengen en daar geld op moeten inzetten. In de eerste aflevering maakte het echter weinig uit of de kandidaten hun echtgenoot al dan niet goed kenden en kwam het er vooral op aan om juist te gokken. Ik bedoel maar: tenzij je man elke zondagochtend met de hand sinaasappels uitperst of elke avond voor het slapengaan een glas worstensap naar binnen giet, kun je als eega toch echt niet inschatten hoeveel sinaasappels hij in twee minuten te lijf kan gaan of hoeveel worstensap hij binnen krijgt?

Nu, om proeven te verzinnen waaruit blijkt hoe goed koppels op elkaar ingespeeld zijn, zou je natuurlijk iets langer en dieper moeten nadenken, terwijl Mijn Man Kan Dat vooral op gemakzucht drijft. Je neemt een scheutje Fear Factor, een snuifje Binnen De Minuut en een lepel Now or Never, schudt eens en hopla: als bij wonder verschijnt een nieuw programma! Het mag dan ook geen verrassing zijn dat Mijn Man Kan Dat eigenlijk een bewerking is van een buitenlands format. Het origineel komt uit Duitsland – ook geen verrassing – heette daar Mein Mann Kann en is ondertussen al aan een 40-tal landen verkocht. Daar drink ik een glaasje worstensap op!

Stefaan Werbrouck

Wat vond u van Mijn Man Kan Dat? Laat het weten!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content