Recensie: Gelukkig Getrouwd?

Vtm duikt nog eens in de archieven, en gaat op bezoek bij mensen die dankzij de zender bij elkaar zijn gekomen.

Elke maandag, vtm *

De schuld van vtm, zo heet het lichtvoetige maar leuke programma waarin de commerciële omroep terugblikt op haar roemruchte verleden. Het zou ook de ondertitel kunnen zijn van Gelukkig Getrouwd?, een nieuwe reeks waarin Francesca Vanthielen op bezoek gaat bij koppels die in of via programma’s van vtm in het huwelijk zijn getreden.

Niet alleen omdat het ‘de schuld’ van vtm is dat ze nu samen zijn, maar ook omdat Gelukkig Getrouwd? met evenveel ironie terugkijkt naar de vroegere shows op de zender. U weet wel, uit de tijd dat nektapijten nog in de mode waren en mensen nog een Suzuki Swift konden winnen – en daar ook oprecht blij mee waren. In de eerste aflevering zaten fragmenten uit Love Letters – waarin twee koppels moesten strijden om een huwelijksfeest – en De Trouwshow, een show waar je via een hommage aan An Officer and a Gentleman je vriendin ten huwelijk kon vragen.

Nu vormden die fragmenten veruit de leukste momenten in Gelukkig Getrouwd?, dat voor de rest bestond uit voortkabbelende gesprekjes tussen Vanthielen en de koppels vandaag. Het vraagteken uit de titel bleek al snel retorisch, want de duo’s die de revue passeerden waren natuurlijk nog steeds getrouwd én gelukkig – dit is tenslotte een zomerprogramma. Kortom: niet slecht, maar essentieel kun je Gelukkig Getrouwd? toch niet noemen.

Stefaan Werbrouck

Wat vond u van Gelukkig Getrouwd? Laat het weten!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content