Recensie: De Slimste Thuis

De Slimste Thuis is een vlotte maar oppervlakkige quiz, met vragen die soms wat gezocht zijn en zonder echte spanning, een beetje een zaterdagse variant op De Premiejagers.

De Slimste Thuis

Elke zaterdag, één *

Zeggen dat je op zaterdagavond een programma wil maken voor het hele gezin is als in Mijn Restaurant komen verklaren dat je een nieuwe zaak gaat openen onder de slogan ‘Iedereen welkom’: het zal wel niet gelogen zijn maar je kunt je er niet echt mee onderscheiden van de concurrentie. Elke zender die zich op het grote publiek richt, probeert immers op zaterdagavond vader, moeder en de kinderen voor de buis te krijgen, die laatsten dan nog het liefst met vers gewassen haartjes en in pyjama.

Dat Bart Peeters met De Slimste Thuis een echte familiequiz wil maken, is dus niet meteen het meest vernieuwende idee uit zijn carrière. Maar aangezien de man met De Droomfabriek zowat de standaard heeft gezet wat betreft televisie voor het hele gezin, hadden we toch wel enige verwachtingen. Die heeft De Slimste Thuis niet echt kunnen inlossen: we zagen een vlotte maar oppervlakkige quiz, met vragen die soms wat gezocht waren en zonder echte spanning, een beetje een zaterdagse variant op De Premiejagers. Als De Slimste Thuis een programma voor het hele gezin wil worden, dan zal men toch moeten hopen dat iedereen maar met een half oog zit te kijken.

Stefaan Werbrouck

Wat vond u van De Slimste Thuis? Laat het weten!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content