Radio 2 blijft ’s ochtends regionaal uitzenden

De vijf regionale redacties van Radio 2 blijven ’s ochtends een ontkoppeld programma uitzenden, dit telkens vanuit een aangepaste infrastructuur. Dat blijkt uit een herwerkte versie van het Transformatieplan van de VRT.

De raad van bestuur van de VRT kwam maandag een tweede keer samen om het ontwerp van Transformatieplan van de directie te bespreken. “De raad van bestuur en de directie zijn het eens over de basisprincipes en krachtlijnen van het Transformatieplan”, klinkt het. Een beslissing over het Transformatieplan wordt evenwel eind september genomen, nadat de Vlaamse regering duidelijkheid heeft geboden over de herstructureringskosten, de dotatie en een stabiele financiering voor de ganse looptijd van de nieuwe beheersovereenkomst.

Zoals gevraagd door de raad, heeft de directie enkele pistes uit het oorspronkelijke Transformatieplan herwerkt. Zo werd onder meer het initiële voorstel over Radio 2 bijgestuurd: “In de ochtend zullen de vijf regionale redacties een ontkoppeld programma blijven uitzenden, dit telkens vanuit een aangepaste infrastructuur. De uitzendingen van de ‘nationale’ programma’s blijven op hun beurt in het hoofdgebouw in Brussel”, luidt het.

De raad vraagt de directie een dialoog met de vakbonden en de medewerkers op te starten om het Transformatieplan toe te lichten en te bespreken. “Sociale onderhandelingen kunnen pas starten na goedkeuring van het Transformatieplan en een mandaat van de raad eind september.” (Belga/JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content