Professor T. scoort ook in het buitenland: Duitse en Franse remake in de pijplijn

Matthias Matschke als Professor Jasper "T." © .

Terwijl zondagavond op Eén het tweede seizoen van de populaire Vlaamse crimi-reeks al aan de zesde aflevering toe is, bouwt de eigenzinnige ‘Professor T.’ ook aan een indrukwekkend internationaal parcours. De Eén-reeks krijgt een Franse én een Duitse remake. Zowel het Franse TF1 als het Duitse ZDF verworven de remake-rechten.

‘Professor T.’ werd al verkocht aan Nederland en Australië en er wordt onderhandeld met verschillende andere landen.

Vlaams productiehuis maakt reeks voor ZDF

Skyline Entertainment zal op vraag van ZDF zélf de Duitse versie produceren, in samenwerking met het productiehuis Rowboat uit Keulen. Met acteur Matthias Matschke als Professor Jasper “T.” Thielheim, in een regie van Thomas Jahn en met een voornamelijk Vlaamse productieploeg onder leiding van producent Eric Wirix. Het gros van de binnen- en buitenopnamen zullen in en rond Antwerpen gebeuren, aangevuld met buitenopnamen in Duitsland.

Ook Frankrijk krijgt eigen “Professeur T.”

In Frankrijk is de productie al gestart. VeMa Productions draait in de buurt van Nantes een eerste reeks van zes afleveringen voor TF1, één van de grootste commerciële tv-omroepen van Europa. Acteur Mathieu Bison speelt Julien “T.” Tardieu. TF1 wil de geniale professor al in het voorjaar van 2017 loslaten op het Franse publiek.

Koen De Bouw kijkt erg uit naar beide versies: “De eigenzinnige Professor T. vorm geven was één van de grotere uitdagingen in mijn carrière, dus uiteraard ben ik zeer benieuwd hoe mijn Duitse en Franse collega’s de professor gaan neerzetten”, aldus de Vlaamse topacteur. “Al ben ik natuurlijk vooral blij dat onze eigen Vlaamse reeks internationaal zo goed ontvangen wordt.”

Professor T. is bedacht door Paul Piedfort (De Hel van Tanger, Aspe) voor Eén (VRT). Regisseurs van de tweede reeks zijn Indra Siera (Oud België), en Gijs Polspoel (Red Sonja). De opnamen voor seizoen 3 zijn momenteel aan de gang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content