Philippe Geubels en nieuwe Salamander-reeks trekken voorjaar van Eén

Philippe Geubels in Taboe © VRT

Van een fictiereeks over een kankerpatiënt tot een documentaire over het levenseinde van zes Vlamingen: Eén raakt dit voorjaar enkele gevoelige onderwerpen aan. Voor It’s Showtime van Bart De Pauw is er voorlopig geen plaats.

Eén stelde woensdag zijn voorjaarsprogrammatie voor. Daarin is geen plaats voor It’s Showtime, de reeks van Bart De Pauw die al eerder op Play More werd uitgezonden en op Eén gepland stond. ‘We gooien de reeks niet weg’, zegt netmanager Olivier Goris aan De Standaard. ‘Maar de tijdsgeest is er nu niet naar. Je weet echter nooit wat de toekomst brengt.’

Verder brengt het fictievoorjaar één nieuwe serie, het tragikomische Gevoel voor tumor. Die volgt Tristan, een student geneeskunde die kanker krijgt. Daarnaast is er vanaf 7 januari de tweede serie van Salamander, de eerste Vlaamse reeks die op Netflix te zien was. Filip Peeters kruipt terug in de huid van inspecteur Paul Gerardi en ontdekt een samenzwering rond diamantmijnen.Verder is er een nieuw seizoen van Loslopend wild & gevogelte en de Nederlandse serie Klem, over een man die bevriend raakt met een crimineel.

Verder zijn er enkele opvallende nieuwe reportage- en human interestprogramma’s. Eerder raakte al bekend dat Philippe Geubels Taboe heeft gemaakt, een programma waarin hij humor over taboe-onderwerpen brengt, voor en met mensen met wie je eigenlijk niet mag lachen.

Ook Mij overkomt het niet valt op heeft een straffe pitch.In dat programma praat Fatma Taspinar met mensen die een ongeluk hebben veroorzaakt. Ook slachtoffers, nabestaanden, hulpverleners, procureurs en rechters komen aan het woord.

Nog nieuw op Eén

Afscheid: Karine Claassen, die eerder dwars door Amerika en Frankrijk trok, volgt zes mensen tijdens de laatste weken en maanden van hun leven.

Dance around the world: Ish Aït Hamou en Jan Kooijman (So You Think You Can Dance) dansen zich een weg naar het hart van een cultuur

De Columbus: Wim Lybaert gaat met BV’s op zoek naar het goede leven

De zoo 175 (werktitel): Arnout Hauben duikt in de geschiedenis van de Antwerpse Zoo, maar belicht ook het dagelijkse leven in de dierentuin vandaag.

Down The Road: Dieter Coppens trekt met zes jongvolwassenen die het syndroom van Down hebben door zeven landen

M/V/X: docureeks over vijf Vlaamse transgenders

Het collectief geheugen en Van algemeen nut, programma’s waarin respectievelijk Kamal Kharmach en Steven Van Herreweghe in het archief van de 65-jarige VRT graven

Op de man af: Saartje Vandendriessche neemt het op tegen bekende mannen in sportieve uitdagingen

Vandaag over een jaar: mensen die iets bijzonders wilden realiseren in 2017, komen bij Cath Luyten vertellen of ze daarin geslaagd zijn

Een programma waarin Kristel Verbeke praat met tieners over wat hen bezighoudt

Een dierenprogramma met Dieter Coppens

Herhalingen van Eigen kweek

Een nieuw seizoen van De drie wijzen

Politie 24/7, van de makers van Spoed 24/7. De Lokale Politie van Antwerpen liet haar werk registreren via vaste camera’s, bodycams en mobiele cameraploegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content