Ook ‘MacGyver’ en ‘Lethal Weapon’ keren terug naar het kleine scherm

© gf

Na ‘Twin Peaks’, ‘The A-Team’ en ‘X-Files’ maken ook ‘MacGyver’ en ‘Lethal weapon’ hun comeback op het tv-scherm. Alles komt terug (of toch bijna).

Goed nieuws voor de fans: de Amerikaanse zender CBS haalt held MacGyver, bekend uit de gelijknamige actieserie uit de jaren ’80 en ’90, opnieuw naar het kleine scherm. Hoofdrolspeler én ster van toen Richard Dean Anderson wordt vervangen door een eigentijdse, jonge en hippe ‘redder in nood’.

De populaire tv-reeks ging in 1985 van start in de VS en draaide rond een geheim agent die in dienst van het fictieve Department of External Services missies uitvoerde. Omdat MacGyver een gruwelijke hekel had aan geweld én probeerde hij in geval van gevaar altijd een originele uitweg te zoeken. Voor hem dus geen hightechgadgets à la James Bond, maar een Zwitsers zakmes, wat plakband en een recipiënt om de nodige chemische stoffen bij elkaar te voegen.

De manier waarop MacGyver uit vaak levensgevaarlijke situaties kon ontsnappen door allerhande tuigjes in elkaar te knutselen, droeg sterk bij tot de populariteit van de reeks, die zeven seizoenen lang meeging en over de hele wereld te zien was.

Ook ‘Lethal Weapon’ keert terug

Naast MacGyver maakt ook een andere oude bekende een comeback: ‘Lethal Weapon’, de actieprent uit 1987 die nog drie vervolgfilms kreeg. De zender Fox zal de franchise verknippen tot een tv-reeks. Wie de cast zal inkleuren is niet bekend, maar het wordt al zeker niet het duo Mel Gibson-Danny Glover, die de rollen van het buddycop-duo Martin Riggs en Roger Murtaugh vertolkten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content