Nieuwe film- en seriezender ZES start donderdag om 18 uur

© .

De nieuwe film- en seriezender ZES schiet morgen/donderdag om 18 uur uit de startblokken. Op de eerste dag staan de films “Tron: Legacy”, “Harry Potter and the Chamber of Secrets” en “Cocktail” geprogrammeerd.

Terwijl VIER en VIJF ook de komende tv-seizoenen steeds meer lokale producties programmeren, maakt ZES plaats voor films die iedereen graag terug wil zien, met de nadruk op de grootste Amerikaanse successen en klassiekers.

Her en der klonk het dat de nieuwe zender er ook komt op vraag van de adverteerders. De reclameblokken raken stilaan vol en daardoor zouden de adverteerders het moeilijker hebben om het beoogde bereik te halen. Een extra zender zou dan soelaas kunnen brengen.

Het is sinds de start van JIMtv in 2001 geleden dat er in Vlaanderen een nieuwe zender gestart is op een nieuw kanaal. “ZES is een verhaal van de lange termijn”, zegt SBS-woordvoerder Kristof Demasure. “Mensen zullen de komende maanden de films en series moeten ontdekken. ZES is er voor iedereen: niet voor een specifiek geslacht, leeftijd of niche. Wel voor het hele gezin, met op woensdag familie-films op maat van de Vlaamse gezinnen.”

ZES is terug te vinden op kanaal 14 van Telenet, kanaal 16 van Proximus en kanaal 9 van Orange en TV Vlaanderen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content