Netflix verwerft internationale rechten ‘Beau Séjour’

Lynn Van Royen in Beau Séjour © © VRT

Vanaf 16 maart lanceert Netflix de reeks over het vermoorde tienermeisje op zijn internationale streamingplatform, met uitzondering van West-Europa, waar de lancering wegens rechten pas later gebeurt.

Netflix heeft de internationale rechten verworven van de dramaserie ‘Beau Séjour’, momenteel te zien op Eén. Vanaf 16 maart lanceert Netflix de reeks over het vermoorde tienermeisje op zijn internationale streamingplatform, met uitzondering van West-Europa, waar de lancering wegens rechten pas later gebeurt. Dat maakte het productiehuis De Mensen vrijdag bekend.

Vanaf 2 maart is ‘Beau Séjour’ ook te zien op ARTE in Frankrijk en Duitsland. In beide landen wordt de 10-delige dramareeks gedubd. In Duitsland gaat ze als ‘Zimmer 108’ op antenne. Het is volgens De Mensen de eerste keer dat een Vlaamse reeks uitgezonden wordt op de gerenommeerde zender, die eerder al kwalitatieve series als ‘The Killing’ en ‘Borgen’ voorstelde.

‘Beau Séjour’ is een hedendaagse whodunit die flirt met de grenzen van de werkelijkheid. De kijker volgt Kato Hoeven, een vermoord meisje dat haar eigen moordzaak moet oplossen. Haar grootste hindernis: ze is dood. Maar als ze dood is, waarom loopt ze dan nog rond? Gaandeweg ontdekt Kato dat er vijf mensen zijn die haar wél nog zien en horen. Sommigen van hen kent ze, anderen niet.

Lynn Van Royen vertolkt de hoofdrol. Verder zijn er ook vertolkingen van onder meer Johan Van Assche, Kris Cuppens, Inge Paulussen, Jan Hammenecker, Joren Seldeslachts, Barbara Sarafian, Reinhilde Decleir en Roel Vanderstukken.

Komende zondag zendt Eén de voorlaatste aflevering uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content