Nederland wint Groot Dictee der Nederlandse Taal maar de Vlamingen maken de minste fouten

© iStockphoto

Hoewel Nederland het finalespel en dus ook het dictee won, hebben de Vlamingen het dit jaar opnieuw beter gedaan dan onze noorderburen op het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

De Vlamingen maakten gemiddeld 21 fouten, bij de Nederlanders waren dat er 24. “De traditie wordt een beetje doorgezet”, zei jurylid Ludo Permentier.

Winnaars van het dictee waren de Vlaming Bert De Kerpel en de Nederlander Mark Beumer, die elk slechts 11 fouten maakten in het aartsmoeilijke dictee vol strikvragen en addertjes onder het gras.

Comedian Bart Cannaerts haalde met 16 fouten de gouden plak binnen onder de prominenten. Scenarioschrijver en regisseur Frank Ketelaar deed het met 18 fouten het beste onder de bekende Nederlanders.

Na het eigenlijke dictee volgde nog een finaleronde met zes moeilijke woorden die besliste over winst en verlies tussen Vlaanderen en Nederland. En daar bleken de Vlaamse winnaars wel degelijk een maatje te klein voor hun Nederlandse collega’s. De woorden ’tomaten-groentesoep’ en ‘gequeued’ waren er te veel aan voor Cannaerts en De Kerpel. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content