Michaël R. Roskam regisseert eerste afleveringen van Amerikaanse serie ‘Berlin Station’

© Belga

De Vlaamse regisseur Michaël R. Roskam gaat de piloot en de tweede aflevering van Berlin Station regisseren, een tiendelig Amerikaans spionagedrama met in de hoofdrollen Richard Armitage en Rhys Ifans.

In het spionagedrama Berlin Station komt Daniel Meyer aan op het in Berlijn gevestigde buitenlandkantoor van de CIA. Zijn missie: de ontmaskering van de bron die de ondertussen beroemd geworden klokkenluider Thomas Shaw met informatie voedt.

Olen Steinhauer, bekend voor zijn romanreeks rond de Koude Oorlog, is de schrijver van de tiendelige reeks. Volgens Paramount TV directeur Amy Powell viel de keuze voor regisseur op de Truiense regisseur Michael R. Roskam omwille van zijn “pittige en uitgesproken manier waarop hij het film noir genre beheerst”. Samen met spionageschrijver Steinhauer vormt hij ‘het ideale creatieve team om aan deze rauwe, moderne spionagethriller te werken’, aldus Powell. De Rundskop-regisseur treedt ook op als uitvoerend producent van de serie. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Hoofdrolspelers zijn Richard Armitage (The Hobbit: The Battle of the Five Armies, Hannibal) en Rhys Ifans (The Amazing Spider-Man, Notting Hill, Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1). Ook Richard Jenkins (The Visitor) die dit jaar nog een Emmy Award kreeg voor zijn rol in ‘Olive Kitteridge’ en ‘Michelle Forbes’ (The Killing, True Blood, The Hunger Games: Mockingjay – Part 2) verschijnen in de aftiteling. De serie is in het najaar van 2016 te zien op de Amerikaanse premiumzender EPIX.

Met de bestelling van Berlin Station – een straight-to-series project waarbij meteen een volledige 10-delige reeks opgeleverd wordt in plaats van het succes van een pilootaflevering af te wachten – wil EPIX de concurrentiestrijd aangaan met aanbieders van originele televisiecontent als Netflix, Hulu en HBO Now.

Nieuwe film

Na zijn regiewerk voor Berlin Station zal Roskam zich naar alle verwachting toeleggen op de voorbereidingen van zijn derde film Le fidèle, een donker liefdesverhaal dat zich afspeelt in de Brusselse gangstermilieus. In de hoofdrollen zien we Matthias Schoenaerts en Adèle Exarchopoulos (La vie d’Adèle). Het scenario is van de hand van Thomas Bidegain (Dheepan, De rouille et d’os, Un prohète), Noé Debré (Dheepan, Les cowboys) en Roskam zelf, die het verhaal schreef.

De opnames zouden volgend jaar van start gaan, de release is gepland in 2017. Roskam bereidt zich ook voor op de pilootaflevering voor de HBO-reeks Buda Bridge. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content