Marvel en Fox plannen tv-aflevering X-Men

© gf

Marvel TV en 20th Century Fox slaan de handen in elkaar voor een tv-show gebaseerd op de X-Menreeks.

Het is nog onduidelijk hoe de reeks gaat heten en welke personages hun opwachting zullen maken. Maar het staat wel vast dat Fox en Marvel een pilootaflevering gaan produceren die inspiratie haalt bij de populaire X-Men.

De reeks zal gaan over een kind van niet-mutante ouders dat mutant powers ontwikkelt en op de vlucht moet voor een vijandige overheid. Met de hulp van een ondergronds netwerk mutanten proberen ze te overleven.

Tijd voor Marvel

David Madden van Fox Broadcasting Company meldt dat het al langer een prioriteit was voor het bedrijf om iets Marvelgerelateerd te brengen. Tot nu toe brachten ze enkel reeksen die inspiratie vonden bij DC Comics zoals Gotham.

X-Men is een stripreeks uit de Marvelstal over de clash tussen mutanten en mensen. De eerste film kwam op het witte doek in 2000, later kwamen er nog sequels en prequels aan te pas. Het voorlopig laatste deel kwam dit jaar uit als X-Men: Apocalypse.

Bryan Singer, regisseur van vier X-Menfilms zal optreden als lid van de productiestaf. De creatieve input komt van Matt Nix, eerder verantwoordelijk voor onder andere Burn Notice.(JVDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content