Lieven Scheire maakt voor het eerst eigen programma op VTM

© VRT JOKKO

Na een gastrol in Het lichaam van Coppens staat Scheire nu voor het eerst op de voorgrond aan de Medialaan. Zijn exclusiviteitscontract met de VRT werd niet verlengd, zo blijkt.

In 2018 kunt u op VTM kijken naar Kan iedereen nog volgen? Een panelshow waarin een wisselende groep bekende Vlamingen over de toekomst heeft. Opvallender dan het concept is de gastheer: Lieven Scheire. Het is zijn eerste eigen programma bij Medialaan. Eerder zat hij als adviseur in Het lichaam van Coppens. Dat schrijft De Standaard donderdag.

Dat hij meer dan een gastrol zou vervullen in een VTM-programma, was tot in juni ondenkbaar. Toen had Scheire nog een exclusiviteitscontract bij de VRT, dat de openbare omroep niet verlengde, zegt Scheires manager Rick Tubbax.

De wetenschapskomiek blijft wel aan de Reyerslaan werken, als science communicator en programmamaker. Volgend najaar is er bijvoorbeeld een Canvasprogramma waarin Scheire, samen met experts, aan oplossingen werkt om de levenskwaliteit van mensen met een ziekte of beperking te verbeteren. Op Ketnet presenteert hij daarnaast

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content