Ketnet wil nieuw kanaal aanbieden voor allerjongste kijkers

Leonard muylle, Thomas Van Achteren, Charlotte Leysen, Sarah Mouhamou en Sander Gillis © BELGA

Ketnet bereidt de aanvraag voor een nieuw kanaal voor de allerjongsten voor. “Op het huidige tv-kanaal krijgen de allerjongsten tot zes jaar nu slechts een paar uitzendmomenten. Met een eigen kanaal zou Ketnet hen kunnen bedienen met veel Vlaamse (co-)producties, en in een reclamevrije omgeving”, klinkt het bij netmanager Maarten Janssen.

Ketnet richt zich op dit moment op kinderen tot twaalf jaar. Voor de allerjongsten zijn er slechts een drietal uitzendmomenten. “Daarna laten we op lineaire televisie de allerjongsten los en volgen de programma’s die voor iets oudere kinderen bestemd zijn”, zegt Maarten Janssen.

“Er is wel de gratis Ketnet Jr.-app, en we bieden achter de rode knop een Ketnet Jr.-aanbod voor hen aan. Maar daarmee bereiken we niet alle gezinnen, en niet alle kinderen. En dat is wel onze opdracht.” “Om onze maatschappelijke opdracht te blijven vervullen, moeten we evolueren. We voelen ons verantwoordelijk om alle kinderen aan te spreken. Vroeger was Ketnet de enige kinderzender. Maar vandaag bieden internationale kinderzenders twee kanalen aan, afgestemd op de allerjongsten enerzijds en oudere kinderen anderzijds. Ketnet kan dit nu niet.

De kenmerken voor het Ketnet-aanbod zijn: oog voor de ontwikkeling van het kind, Vlaamse producties, en een reclamevrije omgeving”, zegt Janssen. De aanvraag zou volgende week klaar zijn. Ketnet zal die vervolgens, via het kabinet van de minister van Media, voor onafhankelijk advies voorleggen aan de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM).

Uiteindelijk is het de Vlaamse regering die moet beslissen of Ketnet al dan niet ontdubbeld wordt. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content