Just Tattoo of Us, het nieuwe snoepje van de trash-tv

Just Tattoo of Us. © .
Geert Zagers
Geert Zagers Journalist bij Knack Focus

Met deze instant expert over Just Tattoo of Us bent u weer helemaal mee in het aparte wereldje van de trash-tv.

DE FEITEN

Just Tattoo of Us is een Brits MTV-programma waarin twee mensen tatoeages bij elkaar laten zetten. Het heet Just Tattoo of Us. Dat is zowel de grofste belediging aller tijden voor de nalatenschap van Bill Withers als de tweede schraalste woordspeling omtrent het thema ‘2’ in de titel van een tv-programma. Just Tattoo of Us wordt gepresenteerd door Stephen Bear en Charlotte Crosby, realitysterren uit respectievelijk Ex on the Beach en Geordie Shore die tot voor kort een koppel waren. Het deelnemersveld, dat telkens uit twee kandidaten bestaat, valt onder te verdelen in vier categorieën. 1) Andere voormalige realitysterren. 2) Jonge, verliefde koppels die elkaar zeven weken eerder in een discotheek hebben ontmoet maar nu toch al zeker zijn dat ze de ware hebben gevonden. 3) Een duo fitnessjohnny’s wier favoriete film Jackass: The Movie is. 4) Twee meisjes met permanente make-up die beweren beste vriendinnen te zijn maar stiekem al jaren een wrok jegens elkaar koesteren omdat de ene ooit geflirt heeft met het lief van de andere.

Het concept bestaat erin dat beide kandidaten, bij wijze van wraak dan wel relatietest, een tatoeage laten zetten die de ander mag kiezen. Niemand weet op voorhand welke tatoeage de ander kiest. (Maar het betreft nooit een discreet dolfijntje op de enkel.) Elke aflevering bestaat uit veertig minuten voorspel, waarin de tatoeëerder zinnen zegt als ‘Dit is met voorsprong de ergste tattoo die ik ooit heb gezet!’ en de presentatoren ‘O mijn god, Tiffany gaat zó pissig zijn!’ debiteren, terwijl de kijker ‘Maar toon die dan toch gewoon!’ naar het scherm zit te roepen. Vervolgens wordt er afgeteld en mogen de kandidaten de tatoeages in kwestie zien. Niemand is daar ooit echt blij mee. Eén vrouw liet een penis tatoeëren op de vagina van haar vriendin. Eén vrouw eindigde met een afbeelding van een bebloede tampon die door een hand verwijderd wordt op de binnenkant van haar dij. Eén vrouw liet op haar nicht een getatoeëerd brandmerk met het woord ‘Slut’ zetten. De meest besproken kandidaten zijn evenwel Harrison en PJ, twee beste vrienden wier favoriete film Jackass: The Movie is. PJ is in shock wanneer blijkt dat Harrison namen van soa’s als ‘herpes’ en ‘HPV’ rond zijn penis heeft laten tatoeëren. (HPV is het virus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt.) Evenwel: PJ heeft op zijn beurt op Harrisons buik een foto van zichzelf laten tatoeëren, waarin PJ naakt, op handen en knieën en voorovergebogen achterom kijkt. Harrisons navel functioneert daarbij als het rectum van PJ.

PJ won.

DE GRAFIEK

Representatie van de exacte doelgroep van Just Tattoo of Us middels een venndiagram.

Just Tattoo of Us, het nieuwe snoepje van de trash-tv
© .
  • Potentiële deelnemers van Temptation Island
  • Fans van die aflevering van Jackass waarin Johnny Knoxville nagaat of een toque zijn testikels ook beschermt tegen een slag met een mokerhamer
  • Mensen die meer dan vijfentwintig reaction-video’s op YouTube hebben gezien

DE TRIVIA

  • Mocht u het zich afvragen: op nummer één inzake woordspelingen omtrent het thema ‘2’ in de titel van een tv-programma stond inderdaad het VT4-programma Can You Duet? Uiteraard.
  • In 1913 stierf de Britse suffragette Emily Davison nadat ze, strijdend voor het vrouwenstemrecht, onder een renpaard van koning George V was beland. Charlotte Crosby vatte dat in Geordie Shore ooit samen als: ‘So us saying “Oh no, I don’t do one night stands” is like saying to that woman who jumped underneath that horse “What the fuck did you do that for, we’re not gonna listen to you”.’
  • Soms zijn er ook mooie momenten in Just Tattoo of Us. Een man liet ‘Wil je met me trouwen?’ op haar been zetten, waarna hij op één knie zakte. Ze zei ja. Vervolgens kreeg hij de tatoeage te zien die zij op hem had laten zetten: een tekening van een prottrompet. (Dat is een trompet waar een prot uit komt.)
  • Plastische chirurgie. Dat is er met het hoofd van Charlotte gebeurd.

Partner Content