Joe laat luisteraars zelf de muziek kiezen met twee nieuwe zenders

© /

Radiozender Joe lanceert twee nieuwe zenders, een met seventies- en een met eightiesmuziek. Dat maakte moederbedrijf Medialaan maandag bekend. Luisteraars kunnen op de nieuwe radiostations, net als op Joe zelf, de ochtendshow van Sven Ornelis en Anke Buckinx beluisteren.

Luisteraars kunnen dus kiezen tussen drie zenders met telkens andere muzie, maar wel dezelfde nieuws- en weerupdates. Ook de ochtendshow van Sven Ornelis en Anke Buckinx is op de drie zenders tegelijk te horen, elke werkdag tussen 6 en 9 uur.

Dat heeft best wat voeten in de aarde, vertelt Ornelis in De Morgen. Het komt erop neer dat alle gesproken delen van de show, van de verkeersinformatie tot de babbels tussen de presentatoren, apart worden overgenomen, waarop een technicus de juiste platen er tussenplakt.

Als dat systeem eenmaal goed werkt, denkt An Caers, directeur radio van Medialaan, al verder. ‘Waarom zou het binnenkort niet mogelijk zijn om onze luisteraars de muziek tijdens zo’n ochtendshow uit hun eigen afspeellijsten op Spotify en consorten te laten plukken? Het lijkt me slechts een kwestie van tijd voor ook dat soort toepassingen mogelijk wordt.’

De nieuwe zenders zijn te beluisteren via DAB+, in de Joe-app en op de website van Joe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content