In première: de trailer van Baz Luhrmanns Netflix-reeks ‘The Get Down’

De postmoderne musicalartiest Baz Luhrmann (Romeo + Juliet, Moulin Rouge!, The Great Gatsby) komt op 12 augustus op de proppen met de splinternieuwe Netflix-reeks ‘The Get Down’, over de geboorte van de hiphop in het New York van de seventies. Bekijk de officiële trailer hier, in première bij Knack Focus.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

The Get Down is een musicalspektakel waarin regisseur Baz Luhrmann zich weer eens helemaal kan uitleven met anachronismen, gekke dialogen en kleurrijke personages. Punk, disco en hiphop worden vrolijk door elkaar gemixt om het verhaal te vertellen van een groep jongeren die in het New York van de seventies overeind proberen te blijven met hun dansmoves en hun graffitikunsten.

Het eerste seizoen van The Get Down, met in de hoofdrollen onder meer Shameik Moore (Dope), Justice Smith (Paper Towns) en Jaden Smith (The Pursuit of Happiness), zal bestaan uit dertien afleveringen van elk één uur. De eerste zes episodes zijn vanaf 12 augustus te zien op Netflix.

De Australiër Baz Luhrmann staat bekend om zijn postmoderne mix van genres in films als Romeo + Juliet (1996) en Moulin Rouge! (2001). In die eerste scandeert een jonge Leonardo DiCaprio Shakespeares oorspronkelijke dialogen in de hedendaagse VS als stand-in voor het 16e eeuwse Verona. In die tweede zingen Ewan McGregor en Nicole Kidman popsongs in Parijs anno 1900.

Luhrmanns recentste langspeler was The Great Gatsby, uit 2013.

Baz Luhrmann en co. gunden Knack Focus zopas een blik achter de schermen van The Get Down. Het resultaat leest u binnenkort in uw lijfblad!

(JVDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content