Game of Thrones: wat mogen we verwachten van het zevende seizoen?

© HBO
Niels Saelens
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Na een bloedstollende seizoensfinale tikt de aftelklok naar het zevende seizoen bedroevend traag verder. Met nog tien maanden op de teller, blikken wij alvast vooruit.

De laatste aflevering van het zesde seizoen van Game of Thrones heeft de machtskaarten in Westeros stevig door elkaar geschud. Cersei Lannister is eindelijk koningin van de Seven Kingdoms en heeft haar reputatie als mad queen alle eer aangedaan. Nu al haar concurrenten letterlijk in vuur zijn opgegaan, lijkt Cersei de wind in de zeilen te hebben. Ware het niet dat Daenerys Lannister samen met enkele krachtige bondgenoten zoals de Tyrels en de Martels voor de kust van Westeros ligt. Elk met een eigen motief om Cersei van de troon te stoten. Waar seizoen zes nog in het teken stond van de ‘battle of the basards’ zal het zevende seizoen de schijnwerpers richten op de twee strijdende koninginnen.

Familieverraad

Maar Cersei zal volgend jaar ongetwijfeld meer ‘draken’ te geselen hebben. De blik van haar broer Jaimi Lannister sprak immers boekdelen toen hij zag dat zijn zus de ijzeren troon besteeg. Fans zijn er nu al van overtuigd dat hij zijn zus zal vermoorden.

Zij baseren zich onder meer op de voorspellingen van de heks die Cersei op jonge leeftijd ontmoette. “Nadat je al je dierbaren hebt verloren zal de ‘valonquar’ je bleke keel grijpen en je verstikken”, luidde haar voorspelling toen.

Game of Thrones: wat mogen we verwachten van het zevende seizoen?
© GOT

Cersei is er nog altijd van overtuigd dat Valonquar, het Valyrische woord voor kleine broer, verwijst naar Tyrion Lannister. Al lijkt de koning een pijnlijk detail over het hoofd te zien: Jaimi is enkele minuten jonger dan zij. Bovendien leert de geschiedenis dat hij er niet voor terugdeinst blauw bloed te vergieten. Vergeet bovendien niet dat Tommen ook zijn zoon was.

Toch Cleganebowl?

Een strijd waar veel fans ongetwijfeld op hopen is die tussen Gregor (The Mountain) en Sandor Clegane (The Hound). En het zevende seizoen zou de trouwe volgers van George R.R. Martin wel eens op hun wenken kunnen bedienen. Al moeten de fans hun verwachtingen weliswaar bijstellen. Tot voor kort waren zij er immers van overtuigd dat de twee broers elkaar zouden ontmoeten tijdens het proces van Cersei. Maar wij weten ondertussen hoe dat is afgelopen.

Al zou het ons enorm verbazen moesten Sandor en Cregor elkaars pad niet kruisen in de loop van het volgende seizoen. Zeker nu The Hound in het gezelschap is van de ‘brotherhood without banners’. Zij hebben namelijk ook nog een eitje te pellen met de mad queen. Sinds de onthoofding van Ned Stark leiden zij een verzet tegen de leiders van King’s Landing.

Oude vijanden

Na de strijd tussen Ramsay Bolton en Jon Snow en de vendetta van Cersei zouden we bijna vergeten wie de echte touwtjes in handen hebben in Westeros: Petyr Baelish (Littlefinger) en Varys. Sinds Ned Stark zijn hoofd verloor hebben beide spelmeesters bijna alle steden aangedaan die Westeros rijk is in de hoop de strijd der tronen uiteindelijk in hun voordeel te beslechten.

Game of Thrones: wat mogen we verwachten van het zevende seizoen?
© GOT

Zo heeft Varys er alles aan gedaan om op een goed blaadje te staan bij Daenerys, wetende dat zij de rechtmatige koningin van Westeros is. Dat terwijl Baelish volop de Starkkaart trekt. Hij is er immers van overtuigd dat hij samen met het noordelijke leger en Sansa Stark de troon zal veroveren . Een confrontatie tussen beiden lijkt onvermijdelijk. Verwacht geen bloederige tweestrijd, maar een listig spel van verraad en manipulatie.

Ruzie in het noorden

De machtshonger van Littlefinger zou weleens zwaar kunnen wegen op de vertrouwensrelatie tussen Sansa Stark en Jon Snow. Zo maakt hij er geen geheim van dat hij aast op de ijzeren troon. En Sansa is daarbij een belangrijke pion.

In een gesprek met zijn ‘crush’ duidde hij Sansa op de belangrijke rol die zij heeft gespeeld bij de herovering van Winterfell. “Het is daarom vanzelfsprekend dat de troon in het noorden jou toebehoort”, klonk het in de seizoensfinale. Dat terwijl enkele scenes later het volledige noorden zich achter Jon schaart en hem aanduidt als hun ‘koning van het noorden.’ De daaropvolgend sluwe blik van Petyr en de onmiskenbare teleurstelling bij Sansa Stark beloven weinig goeds.

Partner Content