Game of Thrones 6: Voor wie wordt de gevreesde aflevering 9 het slotstuk? (+ teaser)

© GOT
Niels Saelens
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Ned Stark, Robb Stark en Shireen Baratheon zijn maar enkele personages die de finishlijn van een seizoen net niet haalden. Ook dit seizoen is het lijstje potentiële slachtoffers pijnlijk uitgebreid. Een eigenzinnige pronostiek.

Sinds de onthoofding van Ned Stark zijn de fans van Game of Thrones als de dood voor de negende aflevering van een seizoen. Het team achter de fantasyreeks deinst er immers niet voor terug een populaire Westerosi een kopje kleiner te maken. Wie staat er komende aflevering op hun dodenlijstje? Een eigenzinnige pronostiek.

Ramsay Bolton en/of Jon Snow (en hun kompanen)

Als we ons mogen baseren op de titel van de negende aflevering, ‘Battle of the bastards’, is de kans bijzonder groot dat één van de twee bastaardzonen het loodje legt. Of misschien blazen de beide protagonisten wel hun laatste ademzucht uit in een heroïsche strijd om de wintertroon?

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fans winden er alvast geen doekjes om dat ze liever Ramsay’s kop zien rollen. Al leert de geschiedenis ons dat George R.R. Martin meestal geen oren heeft naar de wensen van zijn volgelingen. Een Joffry die, naar onze bescheiden mening, te lang na zijn houdbaarheidsdatum in de ether bleef en Walder Frey die meer levensjaren telt dan alle Westerosi samen, zijn daar maar enkele voorbeelden van.

Een oogappel van de fans die voor de bijl gaat, gebeurt dan weer vaker dan ons lief is. Ook een herrezen Jon Snow is niet veilig voor de bloedpen van Martin. Een tweede herrijzenis lijkt in dat geval ook onwaarschijnlijk. Ramsay staat nu eenmaal gekend voor zijn beenhouwerstalent. Bloedmagie zal wellicht niet voldoende zijn om een opengereten Snow opnieuw onder de levenden te brengen.

Ook voor Sansa Stark, Davos Seaworth en enkele prominente Wildlingen zoals Tormund of de reus Wun Weg Wun Dar Wun kan de deelname aan de strijd der tronen in aflevering negen wel eens het laatste wapenfeit zijn.

Tommen Baratheon

Game of Thrones 6: Voor wie wordt de gevreesde aflevering 9 het slotstuk? (+ teaser)

Ook voor de jonge koning Tommen van huis Baratheon ziet de toekomst er allerminst positief uit. Het staat als een paal boven water dat hij vroeg of laat oog in oog zal komen te staan met de zeven goden. Het voorgaande seizoen leerde ons namelijk dat zijn moeder Cersei Lannister tot driemaal toe aan het sterfbed van haar kroost zal staan. Na de vergiftiging van Joffrey en Myrcella moet The Stranger enkel nog Tommen van zijn lijstje schrappen.

En niemand minder dan Cersei zelf zou wel eens de genadeslag kunnen toedienen, nu de gemoederen in King’s Landing hoog oplaaien. De koningin, die nu al door sommige kijkers wordt bestempeld als de ‘mad queen‘, wil koste wat het kost vermijden dat de High Sparrow en zijn volgelingen nog meer macht verwerven in ‘haar’ koninkrijk. Een gewelddadige strijd (herinner u de kippenvelquote ‘I choose violence‘) lijkt dan ook onvermijdelijk.

Vergeet bovendien niet dat zoonlief zijn moeder van alle hoop op een proces in haar voordeel heeft beroofd: duels zijn voortaan verboden. ‘Zulke barbaarse praktijken zijn niet meer van deze tijd’, oordeelde haar zoon in de achtste aflevering. Dus mag Cersei geen beroep doen op ‘zombiemountain’ om haar onschuld te bewijzen in een strijd op leven en dood.

En dat zou wel eens de druppel kunnen zijn die de koningin tot waanzin drijft en mogelijks het rijk in vuur en vlam zet. Dat mag u letterlijk nemen, want sommige fans denken dat ‘de geruchten’ waarover Qyburn , de lugubere rechterhand van Cersei, het heeft gaan over een gigantische voorraad ‘wildvuur’. U weet wel, het gevaarlijke goedje dat Tyrion gebruikte in (niet toevallig) de negende aflevering van het tweede seizoen om een aanval van Stannis Baratheon af te slaan. Met het vizier gericht op de High Sparrow zal naar alle waarschijnlijk ook de rest van King’s landing de vurige wraak van Cersei Lannister voelen. Zo ook haar zoon.

Jorah Mormont

En wat met Jorah Mormont? Hij kreeg van zijn ‘vlam’ Daenerys Targaryen de opdracht een remedie te zoeken tegen ‘Greyscale’, een dodelijke ziekte die traag maar zeker zijn tol begint te eisen. Gaat de trouwe dienaar van de drakenkoningin op tijd een geneesmiddel vinden, of zwaaien we hem nog af voor het einde van de negende aflevering, of misschien de seizoensfinale?

The Mountain

Uitgeput, op sterven na dood en compleet vernederd. Dat was het laatste wat we ons van Cregor ‘The Hound’ Clegane konden herinneren. Een beeld dat als sneeuw voor de zon verdween toen we hem opnieuw zagen in de zevende aflevering.

Reden genoeg voor de fans om reikhalzend uit te kijken naar de langverwachte Cleganbowl: een broederstrijd tussen de vroegere ‘pup’ van Joffry en de zombie die niet van Cersei’s zijde wil wijken.

Game of Thrones 6: Voor wie wordt de gevreesde aflevering 9 het slotstuk? (+ teaser)
© GOT

Tot voor kort leek zo’n gevecht heel waarschijnlijk. Maar The Hound lijkt na zijn ontmoeting met de mannen zonder banner geen intentie te hebben om naar King’s Landing te trekken. Dé rode draad in Game of Thrones is echter dat zekerheden hoogst onzeker zijn. En dus sluit niets een onwaarschijnlijke ontmoeting tussen de broertjes uit. Misschien iets voor de negende aflevering van het volgende seizoen?

Partner Content