Game Of Thrones 6: een seizoen vol verrassende comebacks?

© Telenet
Niels Saelens
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Terwijl in Westeros verschillende families op ramkoers liggen, lijken bepaalde personages definitief van het strijdtoneel te zijn verdwenen. Zijn zij een stille dood gestorven, of is het slechts een kwestie van tijd vooraleer zij hun comeback maken?

Dat Westeros en omstreken groot genoeg is om in te verdwalen staat als een paal boven water. Zo had Briënne een volledig seizoen nodig om Sansa op te sporen. Maar sommige personages lijken nu al seizoenenlang het noorden kwijt te zijn. Onder meer Rickon Stark, de jongste telg van de gelijknamige familie en Gendry , de bastaardzoon van wijlen Robert Baratheon hebben al lange tijd niets meer van zich laten horen. En tot wat is de herrezen Mountain – weer opgedoken aan het einde van seizoen 5 – nu in staat?

Rickon Stark

We moeten al een diepe duik in de archieven nemen voor het laatste beeld van Rickon Stark. Het kleine broertje van onder meer Brann en Arya is al sinds het vierde seizoen van de kaart verdwenen. Een ontsnapping uit een vernietigd Winterfell en een innemend afscheid van Brann is het laatste dat we ons van Rickon herinneren. De jongen vertoeft nu in het gezelschap van Osha en zijn trouwe wolf ShaggyDog . Nu het noorden grotendeels in handen is van de Boltons valt te vrezen dat Rickon ook dit seizoen een ondergedoken bestaan zal leiden.

Gendry

Game Of Thrones 6: een seizoen vol verrassende comebacks?
© .

Bij Gendry stellen we ons eerder de vraag of de jongeling ondertussen het leven nog niet heeft gelaten na meer dan een seizoen op het water rond te dobberen. Al heeft zijn opvallende afwezigheid een betekenisvolle rol gespeeld in het laatste seizoen. Shireen, de dochter van Stannis Baratheon, moest zijn verdwijntruc bekopen met haar leven. Nadat Davos hem in het vierde seizoen op een boot richting het onbekende zette, zag Stannis zich genoodzaakt – over prioriteiten gesproken – zijn eigen dochter te offeren aan R’hollor, de vuurgod die smacht naar koninklijk bloed.

Balon en Yara Greyjoy

Ook Balon Greyjoy en dochterlief Yara zijn al een tijdje uit de ether verdwenen. Na een mislukte poging om haar broer te redden uit de barbaarse klauwen van Ramsay Bolton is Yara met de noorderzon verdwenen. “”Mijn broer is dood” is het laatste wat ze zei tegen haar bemanning. Ook vader Greyjoy liet plots niets meer van hem horen. De producers hebben er in de afgelopen twee trailers alleszins geen geheim van gemaakt dat de Greyjoys in het komende hoofdstuk uit de schaduw zullen treden. En samen met hen enkele nieuwe gezichten uit de familie.

The Mountain

Iemand die we binnen enkele dagen ongetwijfeld opnieuw aan het werk zullen zien is The Mountain, broer van The Hound. Vriend en vijand werden met verstomming geslagen nadat grootmeesterQyburn aan Cersei het nieuwste lid van de koningsgarde voorstelde . De nieuwe aanwinst werd door het internet al snel omgedoopt tot ‘ZombieMountain.’ Het is hoe dan ook slechts een kwestie van tijd vooraleer hij de eerste fanatieke volgeling van de High Sparrow aan zijn degen rijgt. Zoveel wordt duidelijk in de eerste trailer, wanneer Cersei de wellicht profetische woorden sprak: ‘I choose violence.’ Kippenvelmoment!

Beric Dondarrion

Als het op verstoppertje spelen aankomt doet niemand het beter dan Dondarrion en zijn de broederschap zonder banieren. Hij en zijn zootje ongeregeld zijn al sinds het derde seizoen van het toneel verdwenen. Net zoals Rickon dolen ze, met de vuurgod R’hollor aan hun zijde, nog ergens rond in Westeros.

Game Of Thrones 6: een seizoen vol verrassende comebacks?

Al kan de arrogantie van de Dondarrion de broederschap zuur opbreken. Zo was hij er eerder al van overtuigd dat hij The Hound een kopje kleiner kon maken. In een bloederig gevecht moest hij echter de duimen leggen voor Clegane.

Al is zelfs de dood geen zekerheid in Westeros. Kort nadat de twee hun degens hebben gekruist, blies de vuurpriester Thorros Dondarrion nieuw leven in.Een gave die is weggelegd voor een select clubje vuuraanbidders. Ook Melisandre, de rode priesteres die op het einde van het voorgaande seizoen Stannis Baratheon in de steek liet en terugkeerde naar de muur, zou over soortgelijke gaven beschikken. Zorgt zij voor de eerste verrassende comeback – we weten allemaal welk lijk er nog aan de Muur ligt – in het zesde seizoen?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content