Game of Thrones 6, aflevering 1: Minder bloedvergieten, meer dialogen

© /
Niels Saelens
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Nu de makers van Game of Thrones zich niet langer kunnen beroepen op de boeken van George R.R Martin, zijn ze in het zesde seizoen verplicht om hun eigen weg in te slaan. En dat betekent op het eerste gezicht minder bloedvergieten, en meer dialogen.

Dit artikel bevat spoilers over het verloop van de eerste aflevering van seizoen 6 van Game of Thrones.

Niemand minder dan Kit Harrington ( Jon Snow) trok het nieuwe seizoen van ‘Game of Thrones’ op gang. Al geruime tijd draait de geruchtenmolen over een mogelijke comeback van Snow op volle toeren. Het blijft weliswaar de vraag of hij ooit opnieuw het levenslicht zal zien. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen, ‘The Red Woman’, bleef zijn rol beperkt tot de belichaming van een vermoorde leider van de nachtwacht. Al kreeg hij vrij snel het gezelschap van Doran Martel en zijn zoon Trystane in het hiernamaals. Ook bij hen lag hoogverraad aan de basis van hun heengaan. Opvallend is dat het een van de weinige sterfgevallen was in deze aflevering. Samen met enkele soldaten die Brienne of Tarth aan haar degen heeft geregen, overtreft het dodental net niet de tien. Een op zijn zachtst gezegd bescheiden aantal voor de reeks.

De makers hebben zich in de eerste aflevering voornamelijk gefocust op de relaties tussen de personages en de dialogen. En daarvoor grepen ze maar al te graag terug naar de gekende succesvolle recepten. Zo gaat een gesprek tussen Tyrion Lannisster en Varys nog altijd gepaard met een hilarische kwinkslag en lijkt de liefde tussen Cersei en Jamie Lannister opnieuw op te flakkeren. Naast de vertrouwde personages, leerden we in de eerste aflevering ook enkele nieuwe gezichten kennen. Zo maakte Joe Naufahu, die Khal Moro vertolkt, zijn aantreden. Al moeten nog een hele resem acteurs het strijdtoneel betreden. Zo is het nog even wachten op een kennismaking met onder meer Pilou Asbaek (Euron Greyjoy) en James Faulkner (Randyll Tarly).

HBO heeft als vanouds kosten noch moeite gespaard om elke scene gelikt in beeld te brengen. Game of Thrones kan zich nog altijd probleemloos meten met de beste films. En voor hun paradepaardje tasten de financiële directeurs van HBO maar al te graag diep, heel diep in hun portefeuille.

Wie meteen een antwoord hoopte te krijgen op de prangende vragen waar hij of zij mee zat na de seizoensfinale van vorig jaar, bleef nog op zijn honger zitten. ‘The Red Woman’ plaveide voornamelijk de weg naar de vele oorlogen die nog moeten komen. Zo zullen de Lannisters ongetwijfeld de dood van hun dochter willen wreken. Voornamelijk nu de vreedzame Doran er niet langer is, lijkt een bloedvendetta onvermijdelijk.

De makers hebben in elk geval bewezen dat ze over genoeg passie beschikken om ook zonder de boeken een innemend vervolg te knopen aan de serie. Zo is een aflevering nog altijd veel te kort, en kan je je teleurstelling niet verbergen wanneer je tot de conclusie komt dat je nog een week moet wachten op het volgende hoofdstuk. Wij snakken alvast naar meer.

Het nieuwe seizoen van Game of Thrones, kan je samen met de rest van de wereld, bekijken op Play More van Telenet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content