‘Een kwestie van geluk’ en ‘Terug naar eigen land’ genomineerd voor beste tv-documentaire

© GF

Beide documentaires van respectievelijk Kat Steppe en Martin Heylen hebben voor het internationaal documentairefestival DOCVILLE een nominatie in de wacht gesleept in de categorie Beste Vlaamse tv-documentaire.

Kat Steppe maakte een documentaire over de inwoners van Borgerhout en Antwerpen-Noord, twee wijken waar meer dan 170 nationaliteiten op een zakdoek samenleven. Voor de documentairereeks “Terug naar eigen land” nam Martin Heylen BV’s mee naar de thuislanden van vluchtelingen die geluk in het westen zoeken.

Voorts werden drie andere documentaires genomineerd: “Slijk“, een vijfdelige sportdocumentairereeks van de hand van enkele jonge programmamakers “die niet de traditionele sportgrootheden volgden, maar op zoek gingen naar de poëzie in de sport en de passie tussen de modder.” Regisseurs zijn onder meer Lennart Stuyck en Maarten Bernaerts.

Ook “Spul” van Guillaume Graux en Jan Antonissen gaat over sport, meer bepaald over wat doping fysiek en mentaal doet met een sporter. “Archibelge” ten slotte geeft ons “een indringende en visueel verrassende kijk op de Belgische architectuur, waarbij het soms merkwaardige uitzicht van ons land wordt bekeken vanuit de identiteit van de Belgen, meer bepaald de manier waarop we werken, wonen en ons ontspannen. De makers zijn Sofie Benoot, Olivier Magis, Gilles Coton.

Het festival vindt in Leuven plaats van 29 april tot 7 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content