Xander De Rycke

‘De slimste mens zal weer dommer, platter en langer zijn dan vorig jaar’

Xander De Rycke Comedian

In aanloop naar Houdt het voor bekeken, zijn conference over film en tv in Vlaanderen, sakkert en zapt comedian Xander De Rycke elke week voor de buis. ‘Als De slimste mens juryleden te kort heeft, sleuren we James Cooke wel van de Evanna.’

Herfst is in het land en iedereen weet wat dat betekent: subtiel als een baksteen in het gezicht zult u de komende maanden in alle mogelijke media weer op De slimste mens gewezen worden.

Ook dit jaar verwacht ik geen grote verrassingen. De tanden van Erik Van Looy zullen nog steeds geel zijn en Maaike Cafmeyer zal blindelings de seksistische troep brengen die de redactie voor haar schrijft. Jerooms Elodie doet dit jaar mee, dus misschien komt er wel variatie in die buiksprekerspopstaar van hem.

Opvallende afwezigen in de promocampagne zijn Philippe Geubels en Herman Brusselmans. Eentje van hen is waarschijnlijk op de neus getikt met een strak opgerold VRT-contract, de andere heeft gewoon door dat het best moeilijk is om het enfant terrible van de schrijverswereld te blijven als je als zestigjarige met erectieproblemen pavlovgewijs cafémoppen recycleert op tv.

Maar geen zorgen: er is dit jaar geen tekort aan juryleden. En in geval van nood sleuren we toch gewoon James Cooke van de Evanna — of moest je eerst deelnemen voor je in de jury kon?

Traditiegetrouw zal de quiz langer, dommer en platter zijn dan voorheen. Traditigetrouw zullen we toch weer massaal kijken. En net zoals wanneer ik in de Subway voor pikante saus, pikante kaas én jalapeños kies, zal ik later op de avond weer op het toilet zitten sakkeren met mijn smartphone in de hand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content