De 5 beste Vlaamse tv-programma’s van 2016: de tussenstand

De klok van 2016 slaat halftime, tijd voor een inventaris. Dit zijn de vijf Vlaamse programma’s die er het voorbije voorjaar bovenuit staken volgens Knack Focus’ tv-redactrice Tine Hens.

1. Terug naar eigen land

Wat plat populisme had kunnen worden, werd een tocht naar de kern van empathie – of het pijnlijke gebrek eraan. Met grote dank aan Martin Heylen.

2. Een kwestie van geluk

‘Er is meer dat ons bindt dan dat ons scheidt’, was de lijfspreuk van de vermoorde, Britse politica Jo Cox. Maanden kamperen in de straten van Borgerhout met de poëtische camera van Kat Steppe op de schouder bewijst dat zonder grote woorden.

3. Clinch!

Wat als een fictiereeks alle regels aan de laars lapt? Dan krijg je zoiets als Clinch! Bikkelhard, consequent en bij momenten waanzinnig grappig.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

4. De noodcentrale

Saaier kunnen beelden nauwelijks zijn. Mensen met een koptelefoon op die naar computerschermen staren. Maar de verhalen die ze opvangen aan de andere kant van het noodnummer 101 vatten alle denkbare eenzaamheid samen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

5. De Ideale Wereld

Wordt pas geweldig als het ook wordt uitgezonden wanneer het geprogrammeerd staat. Canvas, u beseft het nog niet, maar satire is zo veel belangrijker dan alle voetbal waarvoor het moet wijken.

(Tine Hens)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content