Danira Boukhriss Terkessidis wint ‘De allerslimste mens ter wereld’

Bart Cannaerts, Danira Boukhriss Terkessidis en Liesbeth Van Impe in de finale van De allerslimste mens ter wereld. © Play4

De Eén-presentatrice haalde het van comedian Bart Cannaerts en Het Nieuwsblad-hoofdredactrice Liesbeth Van Impe.

De allerslimste mens ter wereld, dat van 5 september tot 10 november 2022 liep op Play4, was een all-stareditie. Met Gilles De Coster, Tom Waes, Gilles Van Bouwel, Xavier Taveirne, Peter Van de Veire, Lieven Scheire en Geert Meyfroidt deden daar aardig wat ex-winnaars van De slimste mens ter wereld aan mee, al sneuvelden die allemaal verrassend snel.

Met respectievelijk 17 en 12 deelnames – het tweede en derde grootste aantal ooit – waren comedian Bart Cannaerts en Eén-presentatrice Danira Boukhriss Terkessidis de revelaties van dit twintigste Slimste mens-seizoen. Zij schopten het ook allebei tot in de grote finale en moesten het daarin opnemen tegen hoofdredactrice van Het Nieuwsblad (en winnares van de halve finale) Liesbeth Van Impe.

Van Impe viel in de slotaflevering, waarin presentator Erik Van Looy het gezelschap kreeg van juryleden Jeroom en Jennifer Heylen, als eerste af. Topfavorieten Cannaerts en Boukhriss Terkessidis mochten het dus onder elkaar uitvechten, en het is Danira Boukhriss Terkessidis die met de titel van Allerslimste mens ter wereld aan de haal ging. Ze zal die titel minstens tien jaar dragen. Een vraag over de vrouwelijke goden op de Griekse berg Olympus gaf de doorslag.

Partner Content