CNN-hoofd Jeff Zucker stapt op na onthulling relatie met vrouwelijke collega

© Belga

Jeff Zucker, het iconische hoofd van de Amerikaanse nieuwszender CNN die de koers van de zender heeft bepaald – in het bijzonder een kritische lijn tijdens het presidentschap van Donald Trump – heeft woensdag gezegd met onmiddellijke ingang op te stappen na de onthulling van een heimelijke relatie met een vrouwelijke collega.

Sinds 2013 aan het roer van CNN zei de 56-jarige Zucker dat hij ‘ongelijk’ heeft gehad om te zwijgen over de relatie met de directrice marketing van de zender. Hij erkende dat hij die meteen had moeten bekendmaken toen er officieel naar werd gevraagd, maar dat deed hij niet. ‘Ik had het mis. Daarom neem ik vandaag ontslag’, aldus Zucker in een verklaring.

Hij had begin vorig jaar al de verwachting uitgesproken tegen het einde van dat jaar te vertrekken.

Zucker kwam bij CNN aan de leiding op een moment dat waarnemers zeiden dat de zender met een identiteitscrisis kampte. Hij vernieuwde de programmering, aldus CNN zelf over het ontslag. Onder hem hanteerde CNN de slogan ‘feiten eerst’, en beschuldigde de zender president Trump van leugens. Zucker werd zo een schurk voor Trump en een vaste boeman in de rechtse media, waarbij presentatoren van het concurrerende Fox hem venijnig aanvielen. ‘Het was allemaal het bewijs van Zuckers meer dan levensgrote status in de nieuwsbusiness’ en van zijn invloed op bredere discussies in de Amerikaanse politiek, vindt CNN.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content