Chris Dusauchoit keert (even) terug naar de radio

© Belga

Vanaf maandag 28 november zal Chris Dusauchoit elf weken lang, gespreid over ruim een half jaar, presenteren op Radio 2 West-Vlaanderen. De geboren Bruggeling maakt daarmee een rentree op de radio. Hij zal er het middagprogramma tussen 12 uur en 13 uur presenteren.

“Radio 2 zocht een radiopresentator met West-Vlaamse roots en is op die manier bij mij terecht gekomen. Voor mij is het een terugkeer naar mijn eerste grote liefde”, zegt Dusauchoit. Hij begon zijn carrière bij Studio Brussel, waar hij onder meer De Tijdloze en French Quiz presenteerde. “Het wordt heel spannend. Toen ik voor Studio Brussel werkte waren er amper CD’s of computers en werkte ik met twee technici. Nu doen we alles zelf, dus ik zal vooral de techniek onder de knie moeten krijgen.”

Dusauchoit voert een zwangerschapsvervanging uit. Hij zal elf weken lang, verspreid tussen december en juni, het provinciale middagprogramma tussen 12 uur en 13 uur aaneen praten. De 54-jarige Dusauchoit is een West-Vlaming, afkomstig van Brugge. “Ik heb nog heel sterke banden met Brugge en West-Vlaanderen en praat nog altijd aardig Brugs, maar dat zal ik de komende weken moeten wegsteken”, lacht hij. Dusauchoit is vooral bekend als presentator van heel wat dierenprogramma’s op televisie, zoals “Dieren in Nesten”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content