Cathérine Moerkerke keert terug naar ‘VTM Nieuws’

Catherine Moerkerke

Cathérine Moerkerke keert terug als anker van VTM Nieuws. De 42-jarige journaliste presenteert er zowel ’s middags als ’s avonds. Dat schrijft HLN.be woensdag en hoofdredacteur Klaus Van Isacker bevestigt het nieuws.

Moerkerke ging in 2004 van start bij de commerciële zender. Zes jaar geleden stopte ze als anker van VTM NIEUWS. Ze legde zich de voorbije jaren toe op reportagewerk voor onder meer Telefacts. Verder maakte Moerkerke de reeksen CATHéRINE en Moerkerke en de mannen, die op VTM te zien waren.

‘Ze heeft de voorbije jaren een erg mooi journalistiek parcours gereden en we willen haar nu weer inzetten als nieuwsanker’, zegt Van Isacker. Collega Birgit Van Mol heeft de handen vol met de Rode Neuzen Dag en Freek Braeckman houdt zich bezig met repetities voor Beat VTM. Dat zorgt volgens Van Isacker voor extra druk op de schema’s van de nieuwsankers. ‘Cathérine is dus meer dan welkom in ons ankerteam’, aldus de hoofdredacteur.

Normaal verhuist de nieuwsredactie van VTM in de loop van januari naar de nieuwe studio in het gloednieuwe gebouw van moederholding DPG Media in Antwerpen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content