Breekt ‘Game Of Thrones’ zondag opnieuw een Emmy-record?

© .

Zondag zitten tv-fans van over de hele wereld aan het scherm gekluisterd voor de 68ste uitreiking van de Emmy Awards, zeg maar de ‘Oscars van de tv’. Als ‘Game of Thrones’ twee (van de 23) nominaties verzilvert, dan schrijft het geschiedenis.

‘Game Of Thrones’ breekt dit jaar misschien opnieuw een Emmy-record. De Amerikaanse serie, die genomineerd is voor 23 beeldjes, wordt mogelijk het meest bekroonde ‘scripted’ televisieprogramma uit de geschiedenis van de prestigieuze televisieprijzen.

Vorige week kreeg de reeks van productiehuis HBO nog negen Creative Arts Emmy’s voor technisch vernuft in categorieën als visuele effecten en kostuums, wat het totaal op 35 bracht.

Met 2 gewonnen Emmy’s op 23 nominaties, een zeer haalbare kaart dus, stoot ‘Game Of Thrones’ zondag Frasier van de troon als meest bekroonde ‘scipted’ televisieshow (met een scenario, nvdr.) in de geschiedenis van de Emmy’s.

Enkel parodie- en muziekprogramma ‘Saturday Night Live’ doet met 48 Emmy’s beter. In de gegeerde categorie ‘Outstanding Drama Series’ moet Game Of Thrones het opnemen tegen enkele andere zwaargewichten: onder meer Homeland, bij ons uitgezonden door 2BE (de voorloper van Q2), en de politieke Netflix-reeks House Of Cards. Genomineerd in de categorie ‘Outstanding Variety Talk Series’ is ook de Britse komiek John

Oliver, met zijn Youtubereeks ‘Last Week Tonight with John Oliver’. Hij won met zijn show vorig jaar al de Emmy voor ‘Outstanding Interactive Program’. De 48-jarige Jimmy Kimmel zal dit jaar de prijsuitreiking presenteren.

Zondag worden de hoofdprijzen uitgereikt in het Microsoft Theater in Los Angeles. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content