Bart De Pauw naar ziekenhuis gevoerd na een zelfmoordpoging

© Belga

Televisiemaker Bart De Pauw is dinsdag naar het ziekenhuis in Lier overgebracht nadat hij thuis een poging tot zelfdoding ondernam. Dat bevestigt zijn echtgenote aan Belga. De Pauw is buiten levensgevaar.

‘Het klopt dat hij is opgenomen na een zelfmoordpoging’, zegt Ines De Vos, de echtgenote van De Pauw. ‘Het is een cocktail van verdriet, schaamte en boosheid die hem zover heeft gedreven. Hij is buiten levensgevaar. Hij is al lange tijd in behandeling, het gaat met ups en downs’.

De Vos laat weten dat dit de enige communicatie is die ze hierover zal voeren. Ze vraagt met nadruk om haar en haar gezin de rust te gunnen om dit in familiale kring te verwerken.

Bart De Pauw kwam enkele jaren geleden in opspraak na klachten over grensoverschrijdend gedrag. De VRT verbrak daarom de samenwerking met De Pauw, en er volgde in 2021 een proces voor de correctionele rechtbank in Mechelen. Daar werd De Pauw schuldig bevonden aan elektronische overlast en belaging. Hij werd veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel. Een jaar later voerde hij een burgerlijke procedure tegen de VRT voor de rechtbank in Brussel, maar ook daar trok hij aan het kortste eind. 

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan surfen naar www.zelfmoord1813.be of bellen naar 1813.

Partner Content